22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Fırtına Karadeniz bölgesini vurdu

Karadeniz’de etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye çıkan fırtınadan dolayı İnebolu sahillerinde yaklaşık 5-6 metrelik dalgalar oluştu.

Zafer Yolu Caddesi’ndeki park alanından dalgaların söktüğü parke taşları sahildeki caddeleri kapladı. Dalgaların getirdiği taşlardan dolayı Zafer Yolu Caddesi’nde trafikte aksamalar oldu. İnebolu İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan turistik tesisler ve çay bahçeleri de dalgalardan dolayı zarar gördü.

Karayolları ve Belediye ekipleri fırtınanın verdiği zararların giderilmesi için çalışma başlattılar. Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın bu gece ve yarın da etkili olmasının beklendiğini kaydettiler. .

Bolu’da akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini arttıran fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu.

Etkili olan fırtına nedeniyle Bolu kent merkezinde çok sayıda evin çatısı uçtu, merkeze bağlı Örencik köyünde sera olarak kullanılan çadırlar parçalandı.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, etkili olan fırtına nedeniyle sobadan sızan gaz zehirlenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Isınmak amacıyla evlerinde soba kullanan vatandaşlarımız, yatmadan önce sobanın söndüğünü kontrol etsinler. Evde bebek varsa ve sobanın yanması gerekiyorsa gecenin ilerleyen saatlerinde zaman zaman sobanın evin içerisine duman verip vermediği kontrol edilmeli.”

 

AA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2007 Pazar 18:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?