15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Fırtına tek taş yüzük getirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde meydana gelen fırtınanın ardından, vatandaşlar altın aramak için dedektörlerle sahile akın etti.


Yaz aylarında yüz binlerce yerli ve yabancı turistin doldurduğu dünyaca ünlü Ölüdeniz kumsalları, kış mevsiminde de yerli halk ve altın avcılarını ağırlıyor. Bölgeye gelen turistlerin kumlar arasında kaybettiği takılar, kış mevsiminde şiddetli dalgaların etkisiyle ortaya çıkıyor. Bu durumu fırsat bilen Ölüdeniz beldesi sakinleri ise her fırtına sonrası sahile inerek altın arıyor.


Fırtına sonraları yaşanan bu manzaraya profesyonelliğini katarak dedektörle arama yapanlar da var. Kısa sürede çok sayıda altın yüzük bulmayı başaran altın avcıları, kendilerini görüntüleyen kameramanlara ise, "Lütfen yayınlamayın yoksa herkes buraya akın eder" diyerek esprili bir dille endişelerini dile getiriyor.


Kemal Sunal filmlerindeki altına hücum sahnelerini andıran bu manzarada, kumların üzerinde çıplak gözle yapılan aramalarda da vatandaşlar onlarca yüzük buluyor. Ayakkabılarını çıkartıp ellerine alarak dalgaların arasında yürüyen belde halkının buldukları arasında içinde not yazılı anı yüzüklerinden, tek taşa kadar çok sayıda takı var. Sahildeki gezintisinde tek taş yüzük bulan Hale Türkoğlu adlı genç kız, "Yazın turist var, kışın bıraktıkları altınlar. Dört tane altın yüzük buldum, ayrıca gümüş ve metal paralar da var ama en önemlisi bulduğum tek taş yüzük. Sevgilimden beklediğim tek taş yüzüğü sahilde buldum" ifadelerini kullandı. Ölüdeniz'de yazları mısır satan Ahmet Caneroğlu ise, "Fırtınanın ardından deniz kabarıyor ve bu tür takı ve küçük eşyaları kıyıya atıyor. Ben de çok sayıda parça buldum. İlerleyen aylarda bulunan takı sayısı azalıyor" dedi. İsmet Beydan adlı belde sakini de, "Kısa günün kârı, hem dolaşıp hava alıyoruz hem de altın topluyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 01:02:31
Güncelleme :13 Kasım 2007 Salı 09:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?