18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Fuhuş dehşeti

Antalya'da üzerlerine kızgın yağ dökülerek ve dövülerek aylardır zorla fuhuş yaptırıldıkları belirlenen 5 Ukraynalı kadın jandarmanın yaptığı operasyonla kurtarıldı. Jandarmayı gören Ukraynalı kadınlar, büyük sevinç yaşadı.

İnsan Ticareti Acil Yardım Hattı olan ‘157’ nolu telefonu arayan bir kadın, fuhşa zorlandıklarını ve sığınakta karanlıkta tutulduklarını belirterek bulundukları adresi verdi.

Belirtilen ev, polis bölgesi dışında Antalya'ya bağlı Çalkaya Beldesi Güzelyurt Mahallesi sınırları içinde olduğu için Antalya Jandarma Alay Komutanlığı'na ihbar bilgileri verildi.

Jandarma söz konusu 3 katlı evde sabıkalı 42 yaşındaki O.Ş (42) ile oğlu, M. Ş'yi (19) yakaladı.

SIĞINAĞIN ALTINDAN KADINLARIN SESLERİ DUYULDU

Jandarma ekipleri, evin bahçesinde bulunan kamelyanın altından sesler geldiğini duyunca araştırmayı sürdürdü.

Seslerin, üstü çakıl taşlarıyla örtülü yerin altında yoğunlaştığını fark eden ekipler, taşları temizledikten sonra sığınağı ortaya çıkardı.

Küçük merdivenle inilen 4 metrekarelik sığınıkta aynı yatak içerisinde yatan 5 Ukraynalı kadına ulaşıldı.

SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Jandarmayı gören kadınlar, sevinç çığlıkları attı.

Işık bulunmayan ve sadece vantilatör çalışan sığınaktaki kadınlar, tuvalet ve duş olmadığını, akşamları 3 katlı evin lüks odalarına çıkartıldıklarını, daha sonra tekrar sığınağa konulduklarını söyledi.

Kendilerine sadece sabah kahvaltısı verildiğini kaydeden Ukraynalı kadınlar 20 yaşlarındaki Y.M. ile N.P., 35 yaşındaki O.A., 17 yaşındaki K.A. ve 27 yaşındaki N.T., Antalya'ya iş bulma vaadiyle getirildiklerini ve 10 aydan bu yana fuhşa zorlandıklarını anlattılar.

‘BACAKLARIMI YAKTILAR’

Kadınlardan Y.M., havalimanında pasaportlarının alındığını belirterek, “Sığınağa kilitlendik. Fuhuş yapmak istemeyince dayak yiyorduk. Babası ve oğlu, bacaklarıma ve cinsel organıma kızgın yağ döktü. Yüzüme işkence yaptı. İşkencenin izleri geçmedi” diyerek bacaklarını gösterdi.

OSMAN ŞEKER UKRAYNALI KADINLARDAN BİRİYLE EVLENMİŞ

N.T. adlı kadın ise, O.Ş'nin kâğıt üzerinde kendisi ile evlendiğini ve ‘Hülya Şeker' adını kullanmaya başladığını, her gece fuhşa zorlandığını ileri sürdü.

Gözaltına alınan O.Ş ile oğlu M. Ş, ifadelerinin ardından ‘insan kaçakçılığı yapmak’, ‘zorlu fuhuş yaptırmak’, ‘fuhşa aracılık etmek’ suçlamalarından adliyeye sevk edildi.

Ukraynalı kadınlar ise ülkelerine dönmek istediklerini söyledi. İfadeleri alınan ve adliyeye çıkartılan kadınlar, ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Polisi'ne teslim edildi.


DHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 14:42:19
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 14:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?