22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Futbolcular maç için inat ettiler

Zonguldak 2. Amatör Küme D Grubu'nda hakemlerin maç oynanmasının mümkün olmadığını söylediği sahada, ikincilik mücadelesi veren ve maçın ertelenmesini istemeyen iki takımın futbolcuları, elleri, kramponları ve kazmalarla çim yoldu. 

2. Amatör Küme'de 19 puanla 2. sırada olan Karaponarspor ve 16 puanla 3. sırada yer alan Veliköyspor maçı öncesinde herkesi şaşırtan olay yaşandı. Filyos sahasında yapılacak olan müsabaka öncesinde Tayfun Kurnaz, Şenol Sertkaya ve Levent Değirmenci'den oluşan hakem üçlüsü, sahada yaptığı incelemede, çimlerin normal koşullardan 15-20 santimetre daha büyük olduğu ve bu şartlar altında karşılaşmanın oynanamayacağını söyleyerek, saha sorumlusundan çimlerin kesilmesini istedi. 

Saha sorumlusu saha çevresindeki bir evden bulduğu kazma ile önce çimleri yolmaya başladı. Ardından hakemler de elleri ve kazma ile sahadaki uzun çimleri yolmaya başladı. İşlemin çok uzun süreceğine kanat getiren hakemler, bu şartlarda maçın oynanamayacağını, her iki takımın teknik heyetine bildirerek maçı ertelemek istedi. İkinci olarak 1. Amatör Küme'ye çıkmak isteyen iki takımın teknik heyetleri, maçı oynamak istediklerini söyleyerek, futbolcular ile birlikte çimleri yolmaya başladı. Kimi futbolcular ellerine geçirdikleri kazma ve çapa
gibi aletlerle, kimileri de krampon ve elleri ile 20 dakika boyunca sahadaki çimleri yoldu. 

Hakemler, ikinci bir incelemenin ardından maçın oynanacağına karar verdi. Karşılaşma golsüz berabere biterken, iki takımın ligdeki sıralaması değişmedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 22:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?