20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

G.Doğulu evlat edinmiyor

Güneydoğu Anadolu bölgesinde, evlat edinmeye yönelik talebin düşük olduğu bildirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Oktay Taş, genellikle çok çocuklu aile yapısının hakim olduğunu bölgede evlat edinmeye yönelik talebin az olduğunu söyledi.

Evlat edinmenin, terk edilen, aile ile bağı kopmuş, yani ailesine ulaşılmayan ve kurum bakımına alınmış çocuklar ile durumu evlat edinmeye uygun aileler arasında hukuki bağın sağlanarak çocuk ebeveyn ilişkisinin kurulması olduğunu bildiren Taş, şöyle dedi:

''Büyükşehirlerde aileler yıllarca sırada beklerken, bölgemizde evlat edinmeye yönelik müracaat yok denecek kadar az. Bölgede kalabalık ve çok çocuklu aile yapısı egemen. Geleneksel değerler ve dini gerekçelerle evlat edinmenin sakıncalı olacağı yönünde bir düşünce var. Diyanet İşleri tarafından evlat edinmenin dinen bir sakınca yaratmayacağı yönünde açıklamalar ve fetvalar yapılmasına rağmen, vatandaşlar bunun yanlış olduğu yönünde bir düşünceye hakim. Ancak evlat edinmeye sıcak bakan aileler de var. 2007 yılı içerisinde kurum hizmetimizden faydalanan yaklaşık 20, son bir ayda da 8 çocuk evlat edinme yolu ile ailelerin yanına yerleştirildi. Aileler evlat edinmede genellikle sıfır yaş grubunu tercih ediyor. Bazen de bir aile kurumda kalan iki kardeşi birlikte evlat edinebiliyor.''

AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?