22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gazetecinin hazin sonu

New York Times Gazetesi için muhabir ve tercüman olarak çalışan 23 yaşındaki Halid Hasan, önceki gün işe giderken silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda hafif yaralanan Hasan, annesini aradı "Vuruldum ama iyiyim" dedi. Cep telefonunda konuştuğunu gören saldırganlar geri dönüp Hasan’ı delik deşik etti.

IRAK’ta hüküm süren şiddet sarmalı, hergün onlarca can alırken ayırım yapmıyor. Masum siviller, çocuklar ve kadınların yanı sıra, kelle koltukta görev yapmaya çalışan gazeteciler de sık sık Amerikalı bir askerin veya bir direnişçinin silahından çıkan mermilere ya da patlayan bombalara hedef oluyor. Bunun son örneği, önceki gün Bağdat’ta sabah 09.00 sıralarında meydana geldi. Amerikan New York Times gazetesi muhabiri ve tercümanı Filistin kökenli Halid Hasan, görev aşkının kurbanı oldu.

Tehlikeli bölgede görev

Hasan, Cuma sabahı Bağdat’ın direnişçilerin elinde olduğu bilinen en tehlikeli semtlerinden birinde bir yandan aracıyla ilerlemeye çalışıyor, bir yandan da cep telefonuyla bürodaki şefine bilgi veriyordu: "Yol kapalı. Başka bir çıkış arıyorum..."

Mercedes’li direnişçiler

Evine 4 km. uzaklıkta, 45 dakikadır bir çıkış yolu bulmaya çalışan Hasan’ın aracının önü, Mercedes marka siyah bir otomobil tarafından kesildi. Araçtakiler, Hasan’dan kenara çekmesini istediler. Araçtakilerin hepsi silahlıydı. Hasan, ellerindeki Kalaşnikof tüfekleri seçebiliyordu ve tehlikeyi hissetmişti.

Ateş açtılar

Hasan aracını yolun kenarına çektiğinde, Mercedes’tekilerin otomatik silahları ateş kusmaya başladı. Otomobili delik deşik olan Hasan vuruldu. Gövdesinden yaralanan Hasan, olduğu yere yığıldı, ancak ölmemişti. Yaşıyordu. Mercedes otomobil, hızla uzaklaştı.

Annesini aradı

Hasan, cep telefonuyla annesini aradı ve "Anne vuruldum ama iyiyim" diyebildi. Ardından da, bir okulda çalışan babasını arayıp, ona da iyi olduğunu söyledi.

İkinci araçtakiler öldürdü

Ancak yanına başka bir araç daha geldi. Cep telefonuyla konuştuğunu gördüler ve ölmediğini anladılar. Bunun üzerine araçtan inip, yakın mesafeden başına ve boynuna nişan alıp delik deşik ettiler. Hasan anında öldü.

Şakacı mizacı ve teknolojiye merakıyla tanınan Hasan, henüz 23 yaşındaydı. Etnik kökenini, Amerikalılar için çalıştığını sır gibi saklamış, ama yine de mermilere hedef olmaktan kurtulamamıştı.

A.A.
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 19:58:30
Güncelleme :15 Temmuz 2007 Pazar 20:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?