23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Gaziantep'te LPG dehşeti: 6 ölü


Gaziantep'te hareket halindeki LPG yüklü tankerde yangın çıkması sonucu meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yangın başka araçlara da sıçradı.


VALİ: TANKER HATALI SOLLAMA YAPTI

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Şehitkamil İlçesi'nde Dülükbaba Ormanı girişi mevkiinde LPG yüklü tankerin patlamasıyla meydana gelen kazanın, tankerin hatalı sollama yapması nedeniyle olduğunu açıkladı.

Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, Şehitkamil İlçesi Dülükbaba Ormanı girişi mevkiinde, D 400 Karayolu üzerinde 73 FA 069 plakalı LPG yüklü tankerin, hatalı sollama yaparak, yol çalışması için yol ortasına konulan bariyerlere çarparak patlaması sonucu, tanker önünde ve arkasında seyir halinde olan araçların yanmasıyla kazanın meydana geldiğini bildirdi.

YARDIM TALEP EDİLDİ

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin tarafından yaralıların Ankara'ya sevk edilmesi için yardım talep edilmesi üzerine, Genelkurmay Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon kuruldu ve gerekli hazırlıklar yapıldı.

Yaralıların 1. derecede yanık durumunda bulunması ve Gaziantep'te yanık merkezi olmaması nedeniyle yaralıların acil olarak GATA'ya nakilleri için Genelkurmay Başkanlığı Harekat Merkezi ile kurulan koordinasyon sonucu Ankara'dan iki uçak Gaziantep'e gitti.

Uçaklar, Gaziantep'ten yaralıları alarak Ankara'ya hareket etti.

Yaralılar, Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'ndan görevlendirilen birer temsilcinin koordinatörlüğünde, Sağlık Bakanlığı'ndan tahsis ettirilen 13 tam donanımlı ambulansla havaalanından alınarak GATA'ya kaldırılacak.

Açıklamada, Gaziantep Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kazada, Cuma Karakuş, Halil Gözübüyük, Yunus Can Vural, Metin Uçar ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, kazada yaralanan Oktay Balcı, İbrahim Karaoğlu, Hüseyin Ateş, Erdal Baygün, Özcan Akkol, Cuma Şahbudak, Ramazan Kınalı, Ferdi Akpınar, Adil Koçoğlu, Sait Develi, Mehmet Buruğ ve Mehmet Polat GATA'ya, Hüseyin Çelik ve Hasan Kocaoğlu ise Adana'ya sevk edildi. İbrahim Şahbudak da hafif yaralandı.


DHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:26:13
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 23:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyhmus talus IP: 85.101.30.xxx Tarih : 6.08.2005 17:37:22
günümüzde bir cok tanker yanıyor ytkililer görmüyormu bu araçlar seyir halindeki bombalar...