15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Genç moda tasarımcıları yarışması

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) düzenlediği İTKİB Genç Moda Tasarımları Yarışması'nın bu yılki teması "Ödül" olarak açıklandı. 

1992 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen ve Türk modasına Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal, Arzu Kaprol, Hatice Gökçe gibi güçlü yetenekler kazandıran, hazır giyim sektöründe tasarımın önemini vurgulayan İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, bu yıl tasarım dünyasına yeni ufuklar açacak yetenekli gençleri teşvik etmenin yanı sıra İstanbul'u dünya moda merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Tasarımcı adaylarının her yıl dört gözle beklediği yarışma, bu yıl yine büyük heyecan yarattı. İlk elemede teslim edilen 230 dosya, akademisyen, tasarımcı ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı ön eleme jürisi tarafından tek tek incelenerek, başarılı bulunan ilk 28 kişi belirlendi. Mart ayında İTKİB'te yapılan ikinci elemede yarı finale kalan 28 yarışmacı, jüriye tasarımlarının sözlü sunumlarını yaptı. Temayı doğru yansıtma becerisi, yaratıcılık düzeyi, teknik olarak uygulanabilirlik ve malzeme seçimi gibi kriterler bakımından yapılan değerlendirme sonucunda tasarımcı adayı 10 isim finale kaldı. 

Zorlu ön elemeleri başarıyla tamamlayan 10 finalistin 2008 ilkbahar-yaz sezonuna yönelik hazırladıkları kadın ya da erkek koleksiyonları, 6 Haziran 2007 tarihinde düzenlenecek final gecesinde konuklara sunulacak. Atölyesinin kapılarını genç yetenekler için ardına kadar açan Hakan Yıldırım, onları yarışma gecesine heyecan ve coşkuyla hazırlıyor. Yarışmada ilk üç dereceyi kazanan yarışmacıları, yurtdışında en seçkin moda tasarım kurumlarında bir eğitim bursunun yanı sıra para ödülü bekliyor. 

Ayrıca Londra'da 6 aylık bir İngilizce dil kursu ve Avrupa'nın en büyük uluslararası hazır giyim fuarı olan IGEDO Fashion Fairs Düsseldorf Fuarı'na katılım da verilecek ödüller arasında. Yarışmada finale kalan 10 tasarımcı ve temaları ise şöyle: "Sinam Yiğit (Yüzümdeki çizgiler), Deniz Koparal (İndigo kadınları), Zeynep Tosun (Labirent faresi), Ongun Ülker (Human lifting kites), İsmail Menevşe (Carpe dıem), Rıza Fergana (Gelinler), Merve Altundağ (Madalyonun tersi), Berk Başak (Hil'at), Benan Bal (Teknolojik şok) ve Turgut Kocaman (Ödül numaraları)."
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 15:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?