30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Gençler balo salonlarından sıkıldı

Düğün organizasyon şirketi sahibi Meltem Bayazıt Tepeler: “Gençler otellerin balo salonlarından çok sıkıldı. Teknelerde, kumsallarda, kır düğünleri yapmak istiyorlar

Düğün sezonu açıldı. Mekanlar ayarlanıyor, müzik sistemleri, oturma düzenleri, süslemeler düşünülüyor, davetiyeler bastırılıyor. Başka şehir veya ülkelerden gelecek misafirlerin konaklamaları, ulaşımları organize edilmeye çalışılıyor. Bütün bu işlemleri profesyonel olarak yürütenler ise düğün organizasyon firmaları. Onların görevi müstakbel gelin ve damatın, ailelerinin yükünü hafifletmek, onlar adına bir düğün sürecinde akla gelen her şeyi düşünüp halletmek. 

Meltem Bayazıt Tepeler’in sahibi olduğu KM Events de bu firmalardan biri. 12 yıl önce kurulan KM Events bünyesindeki KM Weddings hem düğün hem kurumsal etkinlik organizasyonları yapıyor. 

Tepeler’in izlenimlerine göre gençler artık otellerin balo salonlarından çok sıkıldı: “Değişik mekanlar arıyorlar. Doğaya dönüş var. Teknelerde, kumsallarda, çiftlik ortamlarında kır düğünleri yapmak istiyorlar. Bunların yanı sıra yalı, köşk veya tarihi dokusu olan otelleri de tercih ediyorlar. Verilecek hizmet kalitesini, garsonun sakal tıraşından kostümüne kadar her şeyi öğrenmek istiyorlar.” 

Tepeler’in şirketi özellikle yurtdışından gelen pek çok çiftin düğününe imza atmış. “Yunanların özellikle Patrikhane dolayısıyla bir ayakları burada oluyor ve İstanbul’u düğün yeri olarak istiyorlar. Araplar ise daha çok alışveriş imkanı bulabiliyor ve kendi ülkelerinde dini kısıtlamalar yüzünden yapamadıkları düğünleri burada gerçekleştirebiliyor.”

“Türk çiftler Yunanistan,İtalya ve Azerbaycan’da düğün yapmak istiyor”
Türkiye’nin çevre ülkelere oranla hizmet sektöründe çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Tepeler, İstanbul’un tarihi sarayları ve otelleri ile yabancılar nezdinde çok gözde bir kent durumuna geldiğinin altını çiziyor. Firma sahibine göre yabancı misafirlerinin ise bir kusurları var: “Türkiye’yi çok ucuz zannediyorlar. Buradaki hizmeti, insan gücünü kendi ülkelerinden bile daha pahalı buluyorlar.”
Yakında İstanbul’da evlendirecekleri arasında Yunan bir armatörün oğlu ve Lübnanlı ünlü bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Tepeler, Türkiye’den de yurtdışında düğün yapmak isteyenlere danışmanlık ve organizasyon hizmeti veriyor. Son dönemin düğün için gözde ülkeleri arasında Yunanistan, İtalya ve Azerbaycan’ı sayıyor.

“Küçük yaştan itibaren davetlere katılırım”

Meltem Bayazıt Tepeler baba mesleğinden dolayı bu işi seçtiğini belirtiyor: “ Babam Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Vural Bayazıt. Dolayısıyla küçük yaştan itibaren çok üst düzey insanların ağırlandığı davetlerde bulundum. Davet kültürünün, protokolün içinde büyüdüm. İster istemez bu benim hayatımın bir parçası haline geldi. Evimde verdiğim davetlerde bile çok ince düşünür ve her şeyi organize ederdim.” 

Aslında çok farklı bir eğitim almış Meltem Bayazıt Tepeler. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdikten sonra Çevre Mühendisliği mastırı ve doktorası
yapmış. Üniversite yıllarında da birçok organizasyonu üstlenirmiş. Daha sonra “Neden ben bu işi meslek haline getirmiyorum” demiş ve bu işe atılmış.

“Uzun boylu Jacques Chirc için yol kenarındaki dallar budandı”

Firma düğünlerin yanı sıra kurumsal etkinlikler de düzenliyor. Bunlar arasında İstanbul’da 2004 yılında yapılan NATO Başbakanlık Zirve Toplantısı’nın Topkapı’da verilen 850 kişilik yemeği ve 2006 yılındaki Papa XVI. Benedict onuruna verilen Patrikhane’deki yemek var. Bu organizasyonlardaki çalışmalarında estetik kadar matematiksel hesapların da çok önemli olduğunu belirten Tepeler, NATO yemeğindeki çalışmalarından şöyle bir örnek veriyor: “Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac çok uzun boylu bir devlet adamı olduğu için onun yürüyeceği yollarda kafasına dal çarpmasın diye ağaçlar budandı. Etkinliklerde kurulan podyumların insanların bir adımda çıkabilecekleri yükseklikte olmasına bile dikkat ederiz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 08:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?