25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Göl canavarı görüntülendi mi?

Bir grup belgeselci İskoçya’da Loch Ness gölünde filmlere konu olan ünlü Loch Ness canavarı ile ilgili bir belgesel hazırlıyorlardı. Bir balıkçı teknesinde söyleşi yaparken birden bire suda bir hareketlenme yaşanıyor.

Bir anda korku içinde tekneden dışarı çıkan ekip, su üzerinde yaklaşık 15-20 metre uzunluğunda bir yaratığın gölgesini gördüler. Yaratığın bir kısmı su yüzünde gözükten sonra hızla göl üzerinde uzaklaştı ve gözden kayboldu.

Grup korku içinde ne yapacağını şaşırdı. Çektikleri görüntüleri tekrar tekrar izleyen uzmanlar görüntülerin sahte olmadığını ama su üzerinde görülen yaratığın bir su yılanı olacağını iddia ettiler.

Loch Ness Efsanesi nedir?

Nessie’nin bilinen ilk izleri 1500 yıl öncesine dayanıyor. İskoçya’da yaşayan yerli halk, taş oymalarında bu haşmetli canavarı resmetmiş. Bu rölyeflerde Loch Ness canavarı, tuhaf, büyük bir akuatik yaratık olarak görülüyor.

M.S. 565 yılında Adamnan’ın yazdığı bir biyografide de Loch Ness Canavarı’nın görüldüğü anlatılıyor. Kitaba göre, canavar Ness Nehri’nde yüzen bir adama saldırıp öldürüyor. Nessie, yüzyıllar boyunca halk arasında bir söylenti olarak yaşıyor. 27 Ağustos 1930’da üç İskoç balıkçı suda bir türbulans gördüklerini bildirdiklerinde ise efsane gazetelerin manşetlerine çıkıyor.

Balıkçılar 10 metre boyundaki canavarın sudan çıkıp teknelerine saldırdığını ve tekneyi havaya fırlattığını açıklıyorlar. Tekne müthiş zarar görmüş bir biçimde karaya oturuyor. Balıkçılar canavarın varlığından şüphe duymuyorlar ve olayı anlatış biçimlerinde ısrar ediyorlar. Ardından gazetelere Loch Ness canavarını gördüklerini iddia eden başka insanların yazdığı mektuplar yağıyor.

1962’de Loch Ness Araştırma Bürosu yaratık hakkında araştırma yapmak üzere harekete geçiyor. 1964’te araştırma kurulu kalıcı bir hale dönüşüyor ve nehir etrafında kameralar ve telefoto lensleri yerleştiriyor. Ayrıca mobil kamera istasyonları ve su altı dinleme cihazlarıyla canavarın varlığını araştırmayı sürdürüyorlar. Zaman içinde su altı kameraları, dalgıçlar, denizaltılar da devreye giriyor. Loch ile ilgili büyük miktarda bilgi toplanıyor ama canavar hakkında bir kanıt yakalayamıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 10:22:24
Güncelleme :23 Şubat 2009 Pazartesi 10:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?