20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

'GORA' geri sayıma başladı

Türk sinemasının en uzun süre beklenen filmi 12 kasımda gösterime giriyor. Film Türkiye’de 237 kopya ile 450 salonda izleyiciyle buluşacak.

Sinema seyircisinin gözü yollarda kaldı. Beyazperde dört gözle ’GORA’yı ağırlamayı bekliyor. Cem Yılmaz’ın uzay hikayesi 12 kasım cuma günü vizyona giriyor.

Türk sinemasının ’en uzun süre beklenen yapımı’ rekorunu elinde tutan ’GORA’, kopya sayısıyla da bir başka rekora imza atıyor.

Film, Türkiye’de 237 kopya ile 450 salonda izleyici ile buluşacak. Avrupa’da ise 125 kopya ile gösterime girecek.

Maliyeti 5 milyon dolar

’GORA’, daha fragmanları döneken bile görsel efektlerinin kalitesiyle dikkat topladı. Bu, tam 5 bin saat bilgisayar başında çalışan 17 kişilik bir ekibin ürünü. Yaklaşık 800 plandan oluşan filmin bin planı üzerinde efekt çalışması yapıldı.

Filmin maliyeti ise Beşiktaş Kültür Merkezi’nin filmi satın almak için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ödediği 2 milyon 350 bin dolar da dahil olmak üzere tam 5 milyon dolar.

Ekip seyirciyle beraber

Ömer Faruk Sorak yönetimindeki ’GORA’ ekibi ilk heyecalarını sinemanın kalbi İstanbul Beyoğlu’nda yaşayack. Oyuncular Beyğlu’ndaki galanın ardından düzenleyecekleri basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Ardından ’GORA’ ekibini yoğun bir tempo bekliyor. 13 kasımda Ankara’da, 14 kasımda da İzmir’de olacak ekip, Frankfurt, Amsterdam, Brüksel ve Paris’te de filmi seyirciyle beraber izleyecek.

www.gorafilm.com
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?