25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gözyaşlarına boğuldu

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞİ VALİYİ AĞLATTI

Adana Valisi İlhan Atış, öğretmen eşinin şehit edilişini anlatan kadını dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Vali Atış, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında yeni yaptırılan öğretmenevi ek tesislerinin açılışını yaptıktan sonra toplantı salonunda düzenlenen programa katıldı.

Etkinlikte konuşan şehit öğretmen eşi Aklime Korkmaz, 1994 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Kazan köyünde öğretmenlik yapan eşi Sait Korkmaz'ın, evinin bahçesinde şehit edildiği gün yaşadıklarını anlattı. Korkmaz, "Gece yarısı kapı çaldı 'Hoca hoca aç kapıyı' dediler. Biz de köyde biri hastalandı ilaç istiyorlar zannettik. Kapıyı açtık baktık ki 2 kişi ellerinde silahla içeri girdi ve eşime 'Biz öğretmenleri öldürüyoruz haberiniz var mı?' dedi. Eşim de 'Biliyoruz ama ne yapalım bu bayrak için bu eğitimi aldık' dedi. Silahlı kişiler tekrar eşime dönerek, 'Siz Kemalizm dersi veriyormuşsunuz. Bizi kapıya kadar geçirir misiniz?' dediler. Daha sonra kalkıp giderken eşimi yanlarına çağırdılar. Eşim gitti yanlarına ve silah sesleri gelmeye başladı. Lambayı açtım eşimi yerde yatarken gördüm. Koştum bağırdım 'Sait ölme' diye ama kimse yoktu ortalıkta. Eşim can çekişiyordu ama yardım eden kimse yoktu. Baktım kızım çıktı 'Anne ne oldu?' dedi ve ben ne cevap verdiğimi hatırlamıyorum. El fenerini aldım, tüm köylülerin kapılarını çaldım. 'Ne olur bana at arabası verin eşimi şehre götüreceğim' diye yalvardım ama bana 'Git, başımıza bela mısınız?' dediler. Eşimi kurtarmak için elimden geleni yaptım ama kurtaramadık" dedi.

Korkmaz'ın konuşmasını kendisine ayrılan yerde dinleyen Vali İlhan Atış, gözyaşlarına hakim olamadı. Kağıt mendille gözyaşlarını silerek kürsüye çıkan Vali Atış, "Öğretmenlerimiz topraktır, sudur, güneştir, onlar kadar kutsaldır. Toprak, su, güneş nasıl çınarları yetiştiriyorsa öğretmenlerimiz de insanlar yetiştiriyorlar" diye konuştu.

Öğretmenlerin Anadolu çocuklarını eğitmek için şehit olmayı bile göze aldığını söyleyen Atış, şunları kaydetti: "Bunlar milletin unutmamamız gereken kahramanlarıdır. Bize unutturmaya çalışıyorlar bazen ama yapılan kötülüğü asla unutmayacağız. Biz şehitlerimiz ve gazilerimizi asla unutmayacağız. Onların önünde saygı ile eğileceğiz. Barışa, sevgiye, hoşgörüye evet ama silahsız öğretmenlerin öldürülmesine hayır."

Vali Atış, konuşmasının ardından şehit öğretmen eşi Aklime Korkmaz'a da çiçek verdi.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞİ VALİYİ AĞLATTI
ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞİ VALİYİ AĞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 16:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?