22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Guinness rekorlar kitabına girdi

Ali Bahçetepe, Datça'da gerçekleştirdiği "Dünya Beton Blok Kırış Rekoru" denemesinde, iki ayrı dalda dünya rekorunun sahibi oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Tekvando Dünya Kırış Şampiyonu Bahçetepe'nin Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan amfi tiyatroda yaptığı rekor denemesini Guinness gözlemcisi Kelly Garrett, Tekvando Milli Takımı yetkilisi Selahattin Şahin, Tekvando 1. Derece Dünya Hakemi Galip Yalçınkaya ve Tekvando Federasyonu temsilcisi Emine İpek ve yüzlerce vatandaş izledi.

Ali Bahçetepe, izleyenlerin şaşkın bakışları arasında güç hacmi 4.7 olan 60x20x7 boyutlarındaki platforma konan 325 beton bloktan 317 tanesini 1 dakika içinde kırarak "Dünya Beton Blok Kırış" şampiyonu olurken, aynı denemede bir vuruşta 25 beton blok kırarak yeni bir dünya rekorunun da sahibi oldu.

Ali Bahçetepe son 25'lik bloka geldiği sırada dengesini kaybederek, platformdan aşağı düştü. Ancak yardımcıları tarafından sahneye çıkartılan Bahçetepe, hedeflediği gibi bütün beton blokları kırmayı başardı.

16 Haziran'da Datça'da dünya rekoru kırdığını, 3 Temmuz'da Kore'de iki altın madalya kazandığını ve 15 Eylül 2007'de de iki ayrı dalda dünya rekoru kırdığını hatırlatan Ali Bahçetepe, "Bu kadar kısa sürede başka dünya rekorları kırılmış mı bir bakın bakalım. Kimse yardım etmedi. Sadece Datça Belediyesi beton işçiliği üstlendi" diye konuştu.

Ali Bahçetepe'nin iki dalda kırdığı rekor Guinness Gözlemcisi Kally Garrett tarafından tescil edildi

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 14:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?