19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Güncel Sanat Müzesi, tekrar açılıyor

Yenilenen çizgisiyle Proje4L, bundan böyle yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinden oluşan Elgiz Koleksiyonu’na ev sahipliği yapacak. Koleksiyonlarının müzede sergilenen bölümünde Abdurrahman Öztoprak’tan Tracey Emin’e, Ergin Çavuşoğlu’ndan Barbara Kruger’e, her kuşaktan 57 çağdaş sanatçının, 1985’ten günümüze toplam 86 işini görmek mümkün olacak.

Proje4L koleksiyon sergisinde çağdaş Türk sanatçılarımızı dünyaca ünlü yabancı sanatçılarla biraraya getirerek, onları Türkiye’deki çağdaş sanat platformunda yanyana sergilemeyi hedefliyor.

Bu çerçevede Proje4L aynı zamanda dinamik yapısını da koruyabilmek için, kalıcı koleksiyonun sergilendiği ana mekanın uzantısı olarak camla bağlantılı mekanı, ’Artvarium’ adı ile, bir proje odasına dönüştürerek süreli projeler için sanatçıların kullanımına sunacak. Artvarium’daki ilk proje için Gülsün Karamustafa, 2000 yılında Kopenhag’da sergilenen ’Fragmanları Fragmanlanmak’ isimli yerleştirmesini bu kez Proje4L için gerçekleştirecek.

Ayrıca Proje4L, yeni konferans mekanında düzenleyeceği konferans ve panellerle, sanatçılar, sanatseverler, müzeciler, akademisyenler, küratörler, koleksiyonerler ve çağdaş sanatla ilgili herkesi biraraya getirerek çağdaş sanatta etkili ve dinamik bir tartışma ve paylaşma ortamı yaratmayı hedefliyor.

Proje4L, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 10:00 - 19:00 arası, Cumartesi günleri
10:00 - 16:00 arası ve diğer günler randevu ile ziyarete açık olacak, giriş, ücretli
olacaktır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:42:42
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 12:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?