19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Güneş tutulması 20 bin Japon’u Antalya’ya çekecek

Güneş tutulmasının en iyi gözleneceği illerden biri olan Antalya, 29 Mart’a hazırlanıyor. Türk-Japon Dostluk Derneği, Manavgat’ın Sağirin Köyü’nde çalışmalar başladı.

29 Mart tarihinde Türkiye’den de gözlenecek Güneş tutulması için Antalya Manavgat’ta bulunan Sağirin Köyü’nde Türk-Japon Derneği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, 29 Mart tarihinde gerçekleşecek güneş tutulmasının izlenmesi amacıyla hazırlıkların sürdüğünü belirterek, bunlardan en büyüğünün Sağirin Köyü’nde Türk-Japon Dostluk Derneği’nin köy kurma çalışması olduğunu söyledi.

Dayıoğlu, şunları kaydetti: “29 Mart’ta güneş tutulması için bölgede çok değişik çalışmalar yapılmaktadır. Kaymakamlık olarak emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Manavgat Meslek Yüksekokulu bahçesinde ilk ve orta dereceli okullarla üniversite öğrencileri ve halka yönelik çalışma yapılıyor.

Bunlardan en büyük çalışmayı Türk-Japon Dostluk Derneği gerçekleştiriyor. Sağirin Köyü’nde Türk-Japon Dostluk Köyü kurulması için bölgede inşaat çalışmalarına başlandı. Köy içinde 3 sahne, marketler, yiyecek bölümleri, çocuk oyun alanları, güneş enerjisi ile çalışan duşa kabinler, banyolar, mutfaklar, fast-food türü yiyecek reyonları, anne, baba ve çocuk aktiviteleri için alanlar yapılacak.”

Sağirin Köyü’nde kurulacak Türk-Japon Dostluk Köyü’ne 20 bin kişinin gelmesinin beklendiğini anlatan Dayıoğlu, Japonların yanı sıra Avrupa ve çeşitli ülkelerden turist beklediklerini bildirdi.

NTV
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 16:46:29
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 16:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?