15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gürültüye perdeli, ağaçlı önlem

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, gürültü kirliliğini önlemek için çeşitli önlemler alınacağını söyledi. Eroğlu, "Otoban, demiryolu ve havaalanından kaynaklanan gürültü için ’Gürültü perdeleri’ kuracağız. Ulaştırma Bakanlığı ile beraber yol kenarlarını ağaçlandıracağız. Ayrıca sahil kasabalarında kimse canı istediği gibi gümbür gümbür müzik çalamayacak. Herkes izolasyon yapacak" dedi.

TÜRKİYE’nin gürültü haritasının çıkarıldığını söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle gürültü yaratan eğlence yerlerine yönelik sıkı önlemler alacaklarını, izolasyon yapmayan ve yasaklara uymayan yerlerin kapatılacağını belirtti. Eroğlu, "Biz gürültü yapanları tespit ediyoruz. Ama para cezası caydırıcı değil. Para cezasını ödeyen kurtuluyor. Zaten ödediği para cezası ona dokunmuyor ki. Kapatma ile cezalandıracağız. Özellikle Türkiye’nin sahil kasabalarına yönelik gerekli tedbirler alınacak. Herkes, izolasyon yapacak. Kimse canı istediği gibi gümbür gümbür müzik çalamayacak. İnsan sağlılığı ve psikolojisi açısından da gürültü kirliliği çok önemli" diye konuştu.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otoban, demiryolu ve havaalanından kaynaklanan gürültü için ’Gürültü perdeleri’ kuracağız. Ulaştırma Bakanlığı ile beraber yol kenarlarına ağaçlandırma yapılacak. Böylece hem güzel bir görüntü olacak, hem de yollara yakın yerleşim yerleri bu ağaçlar sayesinde gürültüyü daha az hissedecek. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoban kenarlarına duvar da örülecek."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?