26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Güvercinlik’te günün konusu

Bodrum’da Osmanlı döneminde yaşamış Hacı Hüseyin Ağa’nın torunları olduklarını söyleyen bir grup, 170 milyon liralık mirasın peşine düştü.

Barın Emlakçılık’ın Mumcular’da düzenlediği toplantıda buluşup seçerelerini inceleyen gruptan 20’si gayrimenkul şirketinin sahibi Tuncer Rıfat Barın’a vekalet verdi. ‘Mirasçı’lar, Güvercinlik’teki 320 ve Meşelik’teki 20 dönüm arazide hak iddia ediyor.

200 yıl önce yaşamış Hacı Hüseyin Ağa’nın torunlarından biri olduğunu ifade eden Hüseyin Sakmaz heyecanlı: “Dedelerimizden kalma arsaların Güvercinlik’te olduğunu duyardım. Ancak elimizde bugüne kadar tapu yoktu, kadastro çalışmalarını takip ederek hak iddia edebileceğimiz söylendi. Mirasın hayali bile güzel.”

Barın ise, Güvercinlik köyünün tamamının Hacı Hüseyin Ağa ve mirasçılarına ait olduğunu öne sürdü. Toplam 700 mirasçı olduğunu iddia eden Barın, “Arsa üzerindeki 178 işgalciye ve mirası hak etmek için hukuk mücadelesi başlattık” dedi.

Ama 30 yıldır Güvercinlik’te yaşayan Zeki Güler’e göre konuşulanlar hayal: “Geçen yıl 80 bin TL vererek ev aldım. Elimizde tapumuz da iskânımız da var. Bunun başkasına ait olması mümkün mü?” Muhtar Mehmet Gereme de bölgede evi olanların mağdur edilemeyeceği görüşünde: “Bugüne kadar Güvercinlik’in bir ağanın arsası olduğunu duymadım. Köyümüzde 100’e yakın turistik tesis, 1000’i aşkın konut var. Satışlar yıllardır noter ve hisse senediyle yapılıyor. Geçtiğimiz yıl iskân ruhsatları verilmeye başlandı. Buradaki vatandaşlar işgalci değil. Vergilerini veriyorlar. Sanıyorum bazıları rant veya hayal peşinde koşuyor.”

AA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?