17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hangi illerde etkili oldu?

Kavurucu sıcakların ardından kuvvetli sağanak yağışlar Türkiye'nin batı kesimlerinde etkili oldu. Günlerdir kavurucu sıcaklarla bunalan Türkiye'yi bu kez sağanaklar vurdu.

İstanbul'da aniden bastıran kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Havanın kararmasının ardından şimşekler çaktı ve sağanak yağmur başladı. Trafikte seyreden araçlar farlarını yakmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur nedeniyle birçok yolda su birikintileri oluştu. Kısıklı'da yolda bulunan trafik dubaları suda sürüklendi; vatandaşlar güç anlar yaşadı. 

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de kuvvetli rüzgarla başlayan sağanak nedeniyle, kent merkezindeki pek çok cadde su altında kaldı. Bazı ev ve işyerini su bastı. İşyerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için çaba sarf etti. Bazı araçlar yolda kaldı. Belediye ekipleri ise tıkanan rogarları açmak için görev yaptı. 

Öte yandan, Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, transit geçiş yapan gemiler, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından sık sık telsizden dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'de aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle 50 ev ve işyerini su bastı. Rögarların taşması sonucu cadde ve sokaklar dereye döndü.Balıkesir'de bugün saat 11.26'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağmur ve kısa süreli yağan dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de öğleden sonra başlayan yağmur, merkeze bağlı Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde etkili oldu. Bazı iş yerleri ile evlerin bodrumu su altında kaldı. İş yerleri sahipleri yağmur sularını tahliye etmek için çaba sarf etti. Bodrumu su altında kalan vatandaşlar ise belediye ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

BURSA

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki fırtına ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Yeni Mahalle'deki ve Saadet Mahallesi'ndeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki yer altı şebekesi iflas etti. Fırtınanın şiddetiyle kopan ağaç dalları, evlerin çatılarına hasar verdi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yaptığı açıklamada, hasadı devam eden domateste ve mısırda ciddi zarar olduğunun bilgisini aldıklarını kaydetti.

Karahasanoğlu, yağışın etkisini kaybetmesinin ardından hasar tespiti yapacaklarını belirtti

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2012 Pazar 17:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?