22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hastanede marşlar söyledi

İstiklal Savaşı'nın son gazisi 110 yaşındaki Yakup Satar, rahatsızlığı nedeniyle 15 gündür tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu oldu.

Eskişehir Hacı Seyit Mahallesi'nde oturan 6 çocuk, 48 torun sahibi Yakup Satar, 15 gün önce kalp atış hızının düşük olması nedeniyle Eskişehir Asker Hastanesi'ne kaldırılmış, buradan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilmişti. Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Yakup Satar'a, kalp atış hızının düşük olması nedeniyle, geçici kalp pili takılmıştı.

Yakup Satar'a taktıkları geçici kalp pilini 4 gün önce çıkardıklarını, kalıcı pil takılmasına gerek duymadıklarını belirten Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Necmi Ata, “Gazi dedemizin sağlığı yaşına göre çok iyi. Gerekli tedavisini yaptık ve taburcu ederek evine gönderdik” dedi.

Bugün öğleden sonra Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edilen Satar, Eskişehir Asker Hastanesi'ne ait askeri ambulansla Hacı Seyit Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Odasındaki yatağına yatırılan Yakup Satar, kendisine “Evine hoş geldin” diyen kızları Zekiye Tali ve Meliha Işıkata ile torunu Nuran Ünver'e gülerek “Siz de hoş geldiniz” dedi.

TABURCU OLACAĞINI ÖĞRENİNCE MARŞ SÖYLEDİ

Babasıyla birlikte oturan 75 yaşındaki Zekiye Tali, doktorların babasına getirdikleri ziyaretçi yasağının evde de süreceğini belirterek, “Bir süre ziyaretleri kabul etmeyeceğiz. Babam rahatsızlanınca bizi korkutmuştu. Şuan sağlığı çok iyi. Taburcu olacağını öğrenince hastenede şarkılar ve marşlar söylemeye başladı. Evine geldiği için o da biz de çok mutluyuz” diye konuştu.
DHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 18:19:30
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 18:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURAY AKANKAN IP: 81.214.119.xxx Tarih : 7.07.2007 00:37:20
ALLAH SENİ BİZE BAĞIŞLADI. SEN BİZİM CANLI TARİHİMİZSİN. UMARIM ÇOK SAĞLIKLI GÜNLER YAŞARSIN GAZİ DEDEM.ALLAHTAN UZUN ÖMÜRLER DİLERİZ SANA ALLAHA EMANET OL.