27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Hava ısınacak ama hafta sonu yine yağış var

Soğuk kış günleri kısa süreli de olsa yerine sıcak havaya bırakacak. Hafta sonu ise yine yağış var.

Hava sıcaklıkları yarından itibaren 15 dereceye kadar çıkacak. Gece en düşük sıcaklık 6 derece olurken, hafta sonu ise yine yağış var.

KAR HAYATI FELÇ ETMEYE DEVAM EDİYOR

İstanbul'da havalar ısınırken, Edirne, Sivas, Karabük ve Ağrı'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışının ardından Ağrı'da 178, Hakkari'de ise 41 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Öte yandan, Van'da gece -12 olarak ölçülen en düşük sıcaklığın, gündüz 6 derece olacağı tahmin ediliyor. Kar kalınlığı, Ağrı kent merkezinde 75 santimetre, Hakkari'de 1.5 metre olarak ölçüldü.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 10 gündür çığ nedeniyle kapalı olan Hakkari-Şırnak karayolundaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydettiler.

EDİRNE

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yoğun sis nedeniyle kentte görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü.

Sürücülerin zor anlar yaşadığı kentte, sisin öğleden sonra etkisini kaybedeceği belirtildi. Hava sıcaklığının 7 derece olduğu Edirne'de, 22 Şubat Çarşamba gününden itibaren yağmur bekleniyor.

SİVAS

Sivas kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 238 köy yolu ulaşıma kapandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 32 köye elektrik verilemiyor, 1 yerleşim birimiyle de haberleşme sağlanamıyor. Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahlarda ise ulaşım sorunu bulunmuyor.

KARABÜK

Karabük'te, Eskipazar'da 3, Ovacık'ta 15 ve Safranbolu'da 14 kapalı köy yolu, Valilik İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı.

Zonguldak ve Bartın'da da kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolu bulunmuyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 19:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?