28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Havalar ısınıyor, yaz günleri kapıda

Yeni haftada cuma günü beklenen sağanak yağmur geçişleri dışında güneşli günler yaşanacak, ilkbahar havası tüm yurdu sarıyor. Hava sıcaklığı hissedilir derecede artıyor, güney bölgelerimize yaz geliyor. Hafta içinde hava sıcaklığı İstanbul'da 20, Ankara'da 22 dereceyi bulurken, Adana'da 26, İzmir'de 24 dereceyle yaz mevsimine adım atılacak.

Hava sıcaklığı tüm yurtta mevsim normallerine çıkıyor, güney ve batı bölgelerde mevsim normallerini geçiyor. Hafta boyunca esecek lodos, sıcaklığı artırıyor. Önümüzdeki üç günde en yüksek ve düşük hava sıcaklıkları şöyle: İstanbul 20/4, Ankara 22/4, İzmir 24/11, Antalya 20/11, Adana 26/9, Erzurum 10/-2, Diyarbakır 23/3, Trabzon 22/10.
YARIN Karadeniz, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'da yağmur bekleniyor, diğer bölgelerde gökyüzü çok bulutlu...

ÇARŞAMBA günü sadece Doğu Karadeniz ve Erzurum-Kars bölümünde yağmur görülürken, güney bölgelerimize yaz geliyor. Ege ve Akdeniz güneşli, Marmara, İç Anadolu az bulutlu ve açık...

PERŞEMBE günü Marmara ve Kıyı Ege'de sağanak yağmur geçişleri bekleniyor, güneşli hava doğuya doğru kayıyor. İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yazı yaşayacak...
CUMA günü Marmara, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu sağanak yağmur alıyor, diğer bölgelerimiz çok bulutlu...
CUMARTESİ günü ise Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Batı Akdeniz çok bulutlu, diğer bölgelerimiz sağanak yağış altında...

Alanya'ya yaz geldi, Van beyaza büründü

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne gelen ve erken yaz tatili yapmaya heveslenen özellikle Kuzey Avrupalı turistler, havuzbaşlarını doldurdu.
Alanya'da kış boyunca ılıman iklimi nedeniyle en az 3- 4 ay konaklayan orta yaş ve üstü turistler giderek ülkelerine dönerken, genç turistler gelmeye başladı. Hava sıcaklığının 20 dereceye çıktığı ilçedeki otellerde konaklayan turistler, soluğu havuz başında veya deniz kıyısında alıyor. Meteoroloji İlçe Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alanya’da hava sıcaklığı çarşamba gününe kadar ortalama 20 derece olacak.
VAN’da ise, son bir haftadır yaşanan bahar havası yerini kar yağışına bıraktı. Kent, beyaza büründü. Dün gece başlayan kar yağışı sabaha kadar sürürken, kar kalınlığı merkezde 5 santimetre, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Meteoroloji yetkilileri, gündüz 4 derece olan hava sıcaklığının gece sıfırın altında 1 dereceye düştüğünü belirtti. Yetkililer, kar yağışının bu gün de aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının yarından itibaren mevsim normallerine dönceğini belirtti.

İzmir'de yaz havası

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, bu haftadan itibaren hissedilir derecede yükselecek. Ege Bölgesi’nden başlayarak 8-10 derece artacak hava sıcaklıkları, özellikle güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Güneyde bahar keyfi

BODRUM'da sağanak yağış ve şiddetli lodosun ardından hafta sonunda gelen güneşli ve sıcak hava, ilçede yaşayanlara bahar sevincini yaşattı. Bodrumlular, cumartesi ve pazar gününü 24 dereceye varan hava sıcaklığı nedeniyle kırlarda ve deniz kenarlarındaki kafeteryalarda geçirdi.
Yurdun büyük bir bölümü ile kuzey Ege’de geçen haftadan bu yana süren sağanak yağış ve şiddetli lodos turizmin gözde merkezlerinden Bodrum’da hayatı felce uğrattı. Kente gelen turistlerle Bodrumlular uzun süre dışarı çıkamadı, birçok ev ve işyerini sel suları bastı.
Hafta sonunda, soğuk ve yağışlı hava yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Yaklaşık bir haftadır süren yağış ve lodos nedeniyle dışarı çıkamayan Bodrumlular, kırlara koştu. Bodrumlu çocuklar 24 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle bol bol çiçek topladı, yeni doğan kuzularla oynama fırsatı buldu. Bodrum’un Göltürkbükü- Gümüşlük ve Yalıkavak beldelerinde kırlar açan çiçeklerle donanırken, Bodrumlular hafta sonu tatilini kırlarda veya deniz kenarlarındaki kafeteryalarda dinlenerek geçirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 14:15:23
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 14:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?