24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hayatına çığlık atan kadın

Aylin Korkmaz, Adana'da doğup büyüdü. 18 yaşına geldiğinde yurtdışında üniversite hayalleri kuruyordu.

Ancak ailesi, yabancı bir ülkede tek başına okumasını istemedi ve kızlarını kendisinden 10 yaş büyük olan Mehmet Korkmaz adlı bir sığınmacıyla evlendirip, Almanya'ya gönderdi.

Aylin'in, Pınar (17), Metin (15) ve Zeynep (12) adını verdiği üç çocuğu dünyaya geldi. Genç kadın şiddetli geçimsizlik yüzünden 2003'te eşinden boşandı. Çocuklarıyla yeni bir eve taşındı, iş buldu. Ayrıldığı eşi Mehmet Korkmaz iki haftada bir, çocuklarını görme hakkını kullanıyor, bu arada Aylin'i tehdit dolu sözlerle eve dönmeye ikna etmeye çalışıyordu.

Aylin Korkmaz Alman mahkemelerine başvurdu. Eski eşinin, Aylin ve çocuklarının bulunduğu bölgeye 10 kilometreden fazla yaklaşması yasaklandı. Ancak Mehmet Korkmaz 21 Kasım 2007'de genç kadının çalıştığı Baden'deki otoyol restoranına gitti. Onu arka odada buldu ve kapıyı kilitledi. Genç kadını boynundan ve vücudundan 26 kez bıçakladı. Ardından kan kaybından öldüğünü sanarak bıraktı.

'BİR YILDA TAMAMLADI'
Vücudunda 26 kesik bulunan Aylin Korkmaz için doktorlar "Yaşaması mucize olur" dedi. Ancak yüzüne 250 dikiş atılan genç kadın bu mucizeyi gerçekleştirdi ve yaşama döndü. Hastanede olduğu sırada bakımevine konan çocuklarını geri aldı. Mehmet Korkmaz ise 2008'de 13 yıl hapis ve 9 bin euro para cezasına çarptırıldı. Türkçe ve Almanca yayın yapan çok sayıda televizyon kanalına çıkan Aylin Korkmaz, 16 operasyon geçirip yeni yüzüne kavuştuktan sonra yaşadıklarını kitap haline getirdi.

250 sayfalık 'Hayatıma çığlık atıyorum' (Ich schrie um mein Leben) adlı kitap iki hafta önce Almanya'da satışa sunuldu ve 10 bin adet sattı. Aylin Korkmaz'ın 19,95 eurodan satılan kitabında, eşi tarafndan bıçaklanmasının öncesi ve sonrasına ait resimleri de yer aldı. Korkmaz, bir yılda tamamladığı kitaba 'Hayatıma Çığlık Atıyorum' ismini vermesini ise şöyle açıkladı: "O korkunç olay anında ben sadece çığlık atıyordum. Hiç bir şey yapamıyordum. Bu yüzden bu ismi verdim. Çok olumlu mesajlar ve destekler alıyorum. Kitabın bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim."

ÇOCUKLARIN VELAYETİ İÇİN KAMPANYA
Korkmaz, "Taburcu olduktan sonra çocuklarımın velayetini almak istedim. Bakımevi, babalarından imza aldı. Aldığım bıçak darbelerinden çok bu canımı acıttı. Şimdi bir kadın kuruluşu aracılığıyla bu kanunun kaldırılması için bir kampanya başlatacağız" dedi. Öte yandan, Korkmaz'ın kitabının ikinci baskısı hafta başında piyasada olacak. Türk yayınevleri de kitabı basmak için sıraya girdi.

Sırrıberk Arslan - Sabah
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 20:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?