19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hayvanlar için soyundular!

Biri Amerikalı diğeri Kanadalı iki PETA üyesi kadın, insanların alışveriş listelerinden kürkü çıkarması için soğuk havaya aldırmadan Taksim Meydanı'nda çıplak eylem yaptı.

Çıplak vücutları leopar deseniyle boyanmış kadınlar ellerindeki dövizlerle Taksim Meydanı'nda tur attı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği eylemde, vatandaşlarda şaşkın gözlerle izledi.

Taksim'de dünyanın en büyük ve saygın hayvan haklarını koruma örgütlerinden olan PETA'nın biri Amerikalı, diğeri Kanadalı iki aktivisti, insanların alışveriş listesinden kürkü çıkarmaları için, vücutlarını leopar deseniyle boyayarak dondurucu havada, eylem yaptı.

“Sadece Hayvanların Kürkü Olmalı" Türkçe ve İngilizce yazılı dövizlerle Taksim Meydanı'na gelen PETA'lılar, bir büfenin arkasına giderek soyundular. Soğuk havada, Sadece üzerlerindeki bikiniyle kalan PETA üyesi, Amerikalı Ashley Bryne ile Kanadalı Emili Lavender, daha sonra basının karşısına çıktı. Bir süre bu şekilde basına poz veren çıplak PETA'lılar, Taksim Meydanı'nı turladılar.

Basın mensuplarının da yoğun ilgi göstermesiyle olup biteni görmek için gelen vatandaşlar, PETA'lıların eylemini şaşkın gözlerle izlediler. Bazıları da bu anı cep telefonlarının kameralarına kaydettiler.

Bir süre ellerindeki dövizlerle eylemlerine devam eden PETA gönüllüleri daha sonra basın mensuplarına eylemlerinin amacını anlattılar. Kanadalı Emili Lavender eylemlerinin amacını şöyle açıkladı;

“Kürkü için öldürülen hayvanlar, elektrik verilerek, zehirlenerek, gaz verilerek ya da boyunları kırılarak zalim yöntemlerle öldürülmektedir. Derileri için öldürülen inekler, fabrika çiftliklerinde acı verici kesim yöntemleri ve fiziksel şiddete maruz kalmakta ve bu hayvanlara taşıma ve öldürme sırasında acımasız şekilde davranılmaktadır. Egzotik hayvanlara uygulanan yöntemler bundan daha iyi değil: Örneğin sırf derilerini kolay yüzebilmek için işçiler yılanların ağzına hortum sokup içini suyla doldurma ve hayvan canlı iken derisini çıkarma gibi acımasız yöntemler uygulanmaktadır bu yüzden hayvanların derilerini kurtarmak için seve seve soğuk havada çıplak kalırım".

Çıplak PETA üyelerinin eylemini izleyen vatandaşlar da eylemin amacını haklı bulduklarını ancak soğuk havada yapılmamasını söylediler. Çıplak PETA üyeleri, soyundukları büfenin arkasına giderek eylemlerine son verdiler.

..
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 18:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?