18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Helal Burger' Parislilerin hizmetinde

Parisli Müslümanlar artık köftelerini büyük Amerikan hamburger zincirlerinin bir benzerini helal et kullanarak hizmete sunan Burger King Muslim'de (BKM) yiyebilecek.

BKM Paris'in kuzey banliyölerinden Clichy-sous-Bois'nın 28 bin kişilik nüfusu çoğunlukla Fransa'nın eski sömürgelerinden gelmiş müslümanlar ya da onların Fransa'da doğup büyümüş çocuklarından oluşuyor.

Fransız Haber Ajansına göre bölgenin nüfusunun yarısı ise 25 yaşın altında. Helal etle hazırlanmış burgerlere gayet uygun bir pazar gibi görünüyor.

Canlı renklerle dekore edilmiş BKM, ya da açık adıyla Burger King Muslim normal burgerlerin yanısıra, jambon benzeri helal et ürünlerinden hazırladığı spesiyaliteler de sunuyor.


Burger King Muslim mahallenin gençlerine bir buluşma alanı sunmayı da amaçlıyor

BKM'nin bir diğer iddiası da mahalli ekonomiye canlılık kazandırmak. Dükkanın işletmecisi Murat Benhamid, her dört yetişkinden birinin işsiz olduğu mahallede 28 kişiye iş alanı açtıklarını söylüyor.

Fakat, BKM'nin henüz tek bir dükkanı var. Dükkanın işletmecileri, şimdi gençler için yeni ve hoş bir buluşma mekanı olması umudunda.

Paris kuşkusuz ortadoğuluların işlettiği kebabçı ve restoranlara yabancı değil. Ama hızlı-yemek alanında BKM kesinlikle kültürel ve kuşaklar arası mesafeleri gidermeye aday görünüyor.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:48:01
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?