16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hem isim hem de din değiştirdiler

Antalya Manavgat'ta yaşayan Alman bir anne-kız, Müftü'ye giderek, hem dinlerini, hem de isimlerini değiştirdiler. 

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç köyünde yaşayan Alman Silke Mayer ile kızı Junnifer Arnemann, Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. İslam dinini seçen anne Silke Mayer Zeliha, kızı Junnifer Arnemann ise Elif ismini aldı.

2002 yılından beri Manavgat Kızılağaç köyünde yaşayan ve Yüksel Akçabelen isimli Türk ile evli olan Katolik Silke Mayer (36) ile Almanya'daki eşinden olan kızı Junnifer Arnemann (15) için Manavgat Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi.

Müftü Halil Taş ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Silke ve kızı Jennefier, Müslüman oldu. Yapılan duanın ardından anne Silke Mayer Zeliha, kızı Junnifer Arnemann ise Elif ismini aldı. Anne ve kızına ihtida belgesini sunan Müftü Halil Taş, "Siz şu anda annesinden yeni doğmuş bir bebek kadar masum ve günahsız bir insan oldunuz" dedi. Müftü Taş, Ramazan ayında Müslümanlığı seçen anne ve kızı kutlayarak mealli Kur'an-ı Kerim ve 'Dinimi Öğreniyorum' kitabını hediye etti.

Bir yıldır Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Junnifer, İslamiyet'te tek kitabın olması ve Müslümanların daha cana yakın olmasının Müslümanlığı tercih etme sebeplerinden olduğunu söyledi. 4 yıldır Kızılağaç Ünal Akpınar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve Arapça olarak Kur'an-ı Kerimi okumayı da öğrenen Junnifer, tören sonunda Fatiha Suresi'ni okudu.

Eşi ve üvey kızının uzun zamandır İslamiyet'i araştırdığını ve Zonguldak'ta yaşayan aynı zamanda hacı olan ailesinden etkilenerek Müslümanlığı seçtiklerini belirten Yüksel Akçabelen de, kendisinin dinle ilgili hiçbir baskısı olmadığını, tamamen kendilerinin araştırmaları sonucu İslamiyet'e geçtiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 12:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alperen IP: 88.76.188.xxx Tarih : 15.09.2007 14:30:22

tebrik ederim valla.turk olup guzel vatanimizda yasamalarina ragmen islam dan nasibini alamayanlara aciyorum.bu haberi gorurde belki ölu kalpleri dirilir tekrar.bu olaya vesile olan abiyi tebrik ediyorum,ALLAH RAZI OLSUN hizmetinden dolayi