19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hem yağış hem kar

Bugünden itibaren tüm yurt yağışlı havanın etkisine girecek. Perşembe günü ise kar geliyor. Yağışların Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte Karadeniz’in iç kesimleri, iç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yeni

Meteoroloji, yurdun iç ve doğu bölgelerinde perşembe gününden itibaren beklenen kar yağışları ile hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak yaşanabilecek buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşları uyardı.

Bugün Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışlar, yarın Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında devam edecek.

Hava sıcaklığının bugün yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere hafta sonuna kadar tüm yurtta azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışların yarın genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile akşam saatlerinde itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde devam edecek yağışların, Cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde süreceği tahmin ediliyor.


aa
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 16:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?