20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Her yerde kar var

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı etkisini arttırarak sürdürüyor. Çoğu illerde tipi halinde yağan kar şehirleri beyaza bürürken, günlük yaşamdada zorluklara yol açtı. Yurt genelinde kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları yaşanırken, çoğu sürücülerde araçlarıyla birlikte yollarda mahsur kaldı.

İSTANBUL

İstanbul'da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak sürdürüyor. Trafiğin en yoğun olduğu ana arterlerde dahi yollar karla kaplanırken, araçlar yer yer buzlanan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bu arada Meteoroloji'nin uyarısını dikkate almayan bazı sürücüler, araçlarının yolda kalması sebebiyle, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Kar yağışının şiddetini gece saatlerinde giderek artırması, bir yandan görüş mesafesini düşürürken, diğer yandan da kar kalınlığının artmasına sebep oldu. Trafiğin en yoğun olduğu ana arterlerden E-5'te dahi kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu.

ANKARA

Başkent'te dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, gece de etkisini arttırarak devam etti.

Ankara'da dün öğle saatlerinde başlayarak, gece etsini arttıran kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İşyerlerinden çıkan vatandaşlar, kar kaplı yollarda yürümekte ve araç kullanmakta zorluk çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, aralıksız çalışarak kar kaplı yolları açmaya çalıştı. Şehir merkezi ve bağlı ilçelerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. 

ULUDAĞ

Kış turizm merkezlerinden Uludağ'da dün geceden itibaren etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı 175 santimetreye ulaştı.

2007 ve 2008 yılının rekorunun kırıldığı beyaz zirveye çıkmak isteyen günübirlik tatilciler ise otobüslerinin yan yatması yüzünden perişan oldular.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz yıl en fazla 138 santimetre kar kalınlığının tespit edildiği Uludağ'da kar kalınlığı bugün 175 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının -10 derece olduğu zirve, günübirlik ve kongre turizmi için gelenlerle yeniden doldu.

AYDIN

Aydın'a 6 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Saat 00.00 sıralarında başlayan kar yağışı, yıllar sonra kar ile karşılaşan herkesi sevindirdi. Gece geç saatlerde olmasına rağmen sokağa çıkan vatandaşlar, az da olsa araçların üzerinde biriken karlarla kartopu oynadı. Bazı vatandaşlar ise topladıkları karları yedi.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle birlikte ülke genelinde görülen kar yağışı, 6 yıl aradan sonra Aydın'ın yüksek kesimlerinde de etkili oldu

TUNCELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli'de 290 köy yolu ulaşıma kapandı.

Öğleden sonra tipi şeklinde başlayan yoğun kar yağışı, Tunceli'de hayatı felç etti. Akşam saatlerinde şehir içi ulaşımını kilitlenme noktasına getiren kar yağışı, 290 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Tunceli-Ovacık, Tunceli-Nazimiye ve Tunceli-Pülümür karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Tunceli-Erzincan ve Pülümür istikametine gitmekte olan araçlar, Mameki Köprüsü yakınlarındaki bulunan polis noktasında bekletilirken, Ovacık istikametine giden araçlar Atatürk İlköğretim Okulu yakınlarında park halinde bekletiliyor. Kar kalınlığı şehir merkezinde 30 cm, yüksek kesimlerde ise 50 cm' yi aştı. 

BANRIDMA 
Bandırma bölgesini etkisi altına alan yoğun kar ve tipi, kara yollarında ulaşımı felç etti.

Kar yağışında zincirsiz yola çıkan 114 araç, Bandırma, Bursa, Karacabey ve Çanakkale karayolunda kaldı. Yolda kalan araç sürücülerinin benzin istasyonlarına, fabrikalara ve çevredeki köylere sığındığı öğrenildi. 

DENİZLİ

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı yıllar sonra Denizlili vatandaşları da sevince boğdu.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve saatler ilerledikçe şiddetini arttıran kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürürken, şehir merkezine de 4 yıl sonra kar yağdı. Şehir merkezinde 5 santimetreyi bulan ve yağmaya devam eden kar, vatandaşların sokağa dökülmesine sebep oldu.

SİVAS

Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeni ile kar kalınlığı kent merkezinde 5 santime yaklaştı. Yağışı fırsat bilen bazı çiftler yürüyerek, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirerek karın tadını çıkarırken, gençler ise futbol oynamayı tercih etti.

Kent merkezi dışında da etkili olan kar yağışı nedeni ile karayolları ekipleri hazır hale getirildi. Sivas-Ankara karayolunun Sıcak Çermik mevkiinde yolda kalan araçlar, karayolları ve trafik ekiplerince kurtarıldı.

Sivas-Kayseri, Sivas-Malatya, Sivas-Tokat ve Sivas-Erzincan arasında da kar yağışının etkili olduğu, yolların karla kaplandığı öğrenilirken, trafik ekiplerinin zincirsiz araçların geçişine izin vermediği belirtildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 10:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?