27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Her zevke göre çöpçatan sitesi

Çöpçatanlık kavramı internete düştüğünden beri farklı bir hal aldı. Artık sarı saç mavi göz, 'iyi gelir' değil; DNA yapısı, aynı dizi karakterine hayranlık, fetişte benzer eğilimler kovalanıyor

Online çöpçatanlık sadece Facebook gibi sitelerde olmuyor. Bir de bu işten para kazanan, profesyonel siteler var biliyorsunuz. Amerika'daki en ünlüsü mesela, match.com. Ama dünyada bin türlü insan var. Şimdi biri çıkıp da "Ben bilimkurgu seviyorum. Star Wars'dan anlamayan, Star Trek izlememiş biriyle işim olmaz" derse ne olacak? Bunu profilinde nasıl anlatacak? Veya binlerce 'normal' insan onu nasıl karşılayacak? İşte tam da bu yüzden çöpçatanlık sitelerinde bir değişim yaşanıyor. Müslümanlara, dini bütün Hıristiyanlara yönelik siteleri duymuştuk daha önce. Duymadığımızsa, sayıları milyonlarla ifade edilmeyen ama ha deyince sevgili bulmakta zorlanan, 'niş' popülasyon. Listverse adlı site, ilginç çöpçatanlık sitelerini araştırmış ve on maddelik bir liste yapmış. İlki, Ashley Madison Agency. www.ashleymadison.com adresindeki sitenin 4.5 milyonun üzerinde üyesi var. Ama bu kadar insan burada neden toplanmış biliyor musunuz? Karıkocalarını aldatmak, kaçamak yaşamak için. Daha önce de bahsetmiştik, motto'su 'Hayat kısa, kaçamak yaşa' olan bu siteden... Scientificmatch.com, adından da anlaşılacağı üzere daha bilimsel hareket eden bir adres. Ömür boyu üyelik için 2.000 dolar ödüyorsunuz ve DNA örneğinizi alan laboratuvardan, size en uygun eşleşmeyi yapmasını bekliyorsunuz. Artıları, 'eş'inizin doğal kokusunu sevme ihtimaliniz yüksek. Cinsel hayatınız daha iyi olacak, aldatma/aldatılma riski düşük, doğurganlık oranı fazla. En azından öyle iddia ediyorlar yani. Women Behind Bars ise, (womenbehindbars.com) erkekleri parmaklıklar arkasındaki kadınlara ulaştırıyor. Evet, bildiğiniz, hüküm giymiş kadınlar. "Ama," diyorlar, "aldatılma riskiniz sıfır!" Tallfriends.com, 'boyu boyuna uygun' sevgili bulmakta zorlanan selvi boylular için harika bir hizmet sunuyor. Amerika, İngiltere, Kanada, Avrupa ve diğer birçok yerden uzun boylu insanlar bu sitede buluşuyor. Kısa boylu kişiler için de siteden ulaşılabilir bir buluşma noktası var. No Longer Lonely'nin kurucuları (www.nolongerlonely.com) biraz daha meşakkatli bir işe kalkışmışlar sanki. Akıl hastalığı hikâyesi olan kişileri bir araya getiren site, türünün bilinen tek örneği.

'BÜYÜK BEBEKLER' İÇİN OLANI DA VAR
Trekpassions.com, sadece Star Trek ve Star Wars değil, bütün bilimkurgu hayranlarını tanıştırıp kaynaştırmayı amaçlıyor. CrazyBlindDate.com, bildiğiniz 'kör randevu'. Yani buluşacağınız kişinin fotoğrafını önceden görmüyorsunuz. Bulunduğunuz lokasyona göre birisiyle eşleşiyor ve şansınıza 'ne' çıkacak diye bekliyorsunuz.! Darwin Dating (www.darwindating.com) sadece çok güzel kadınlar ve yakışıklı erkeklere açık. Motto'ları, çirkin insanların barınmadığı online çöpçatan sitesi! 420dating.com, biraz narkotiği ilgilendiren bir oluşum. Marihuana içenlerin bir araya geldiği sitede, 'Yasadışı maddelerin kullanımını desteklemiyoruz' yazısı dikkat çekiyor. DailyDiapers.com, fetişistler için bir site. Ama biraz farklı bir takıntıları var. Hâlâ çocukluklarında yaşıyorlar denebilir kendileri için. Çünkü bebeksi şeylerden hoşlanıyor ve altlarına bebek bezi bağlıyorlar! Biberon kullanan ve akşam yemeğinde bebek maması tercih eden birini arıyorsanız, Daily Diapers tam size göre!

SABAH
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?