20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Hissedilen sıcaklık 50 derece!

Antalya'nın Alanya ilçesinde hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığı bildirildi.

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü mühendislerinden Mahmut Güneş, gün içinde ölçülen en yüksek hava sıcaklığının 36 derece olduğunu ifade etti.

İlçedeki nem oranının ise yüzde 75 civarında olduğunu belirten Güneş, “Alanya'da insan vücudunun hissettiği sıcaklık 50 dereceye kadar çıktı” dedi.

Güneş, ilçede deniz suyu sıcaklığının 30.2 dereceye ulaştığını belirterek, sıcaklığın yarın da aynı şekilde devam edeceğini, cumartesi günü yüksek kesimlere, pazar günü de ilçe merkezine yağmur yağmasının beklendiğini kaydetti.

Öte yandan, aşırı sıcaklar nedeniyle Alanya'da tatil yapan Ayşe Hale Harmankaya (16) adlı genç kız, Cumhuriyet Mahallesi, Palmiye Sitesi'nde bulunan yazlıklarının bahçesinde otururken baygınlık geçirdi.

Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın, aşırı sıcağa bağlı olarak tansiyonunun düştüğü belirlendi. Tatilci genç kız, tedavi altına alındı.

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, vatandaşların sıcaklara karşı tedbirli davranarak, güneşin etkili olduğu saatlerde mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri gerektiğini söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 18:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?