19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hollanda'da genelevlere özel kalite belgesi

Dünyanın "en eski mesleği" olarak kabul edilen hayat kadınlığına ve genelevlere yeni standartlar geliyor. Hollanda hükümeti, ülkede bulunan genelevlerin imajını düzeltmek için belli kalite standartları getirmeyi planlıyor. Müşterilere iyi hizmet verilen, güvenli, temiz ve kaliteli genelevlere bundan sonra özel bir kalite belgesi verilecek. Hizmet kriterlerine ve sağlık standartlarına uymayan genelevler ise kapatılacak.

Hükümetin cuma günü açıkladığı yeni uygulamada hayat kadınlarının imzalaması için standart kontratlar da kullanılmaya başlanacak. Yetkililer bu sayede hem genelev sahiplerinin, hem çalışanlarının hem de müşterilerin sağlık ve güvenliğinin korunacağını vurguluyor. Dünyada fuhuş sektörüyle ilgili en çok yasanın bulunduğu ülke olan Hollanda’da 2 bin genelev bulunuyor.

Yetkililer bu kararın ardındaki en önemli sebebin, ülkeye kaçak getirilen kadınların fuhuş sektöründe zorla çalıştırılmasını engellemek olduğunu söylüyor. Hollanda’da 1988 yılından bu yana hayat kadınlığının resmen iş olarak kabul edildiğini hatırlatan yetkililer, "Yeni uygulama kapsamında lisanssız ve kontratsız çalışan genelevler kapıtılacak ve kendi reklamlarını yapmalarına da izin verilmeyecek" diyor.
SABAH
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 13:11:02
Güncelleme :5 Temmuz 2004 Pazartesi 16:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?