22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İffetli bir eşle evlenin...

Diyanet İşleri Başkanlığı, nikahsız kurulan iilişkilerin önce kadında sonra erkekte huzursuzluk yarattığını belirterek, bundan kurtulmanın yolunun iffetli bir eşle evlenmek olduğunu belirtti.

Diyanet Takviminde yer alan bilgilere göre, bir evlilik akdi olan nikahın, evlenme engeli bulunmayan kadın ve erkeğin, karı-koca olma iradelerini en az iki şahidin huzurunda beyan etmeleriyle gerçekleştiğini bildirildi. 

Evliliğin, dinin izin verdiği ölçüler içinde eşleri birbirine helal kıldığı, hısım akrabalığı nesep, miras, mehir, nafaka gibi hukuki sonuçlar doğurduğu ifade edilen bilgilerde, "Hukuken güvence altına alnmayan evlilikte bu sonuçlar güvence altına alınmadığından resmen tescil ettirilmeyen evlilik kanunen suç olduğu gibi, dinen de doğru değildir" denildi.

Bilgilerde evliliğin kişiyi zinadan koruduğuna ve insan neslinin devamını sağladığına işaret edilen bilgilerde, nikahsız kurulan evliliklerin toplumu dejenere ettiğine ve aile mafhumunu yıktığına işaret edildi. "Bu tip ilişkilerde günü birlik söz konusudur. Bu durum önce kadında sonra erkekte huzursuzluk meydana getirir. Bundan kurtulmanın çıkış yol iffetli bir eşle evlenme, sıcak bir yuva kurmaktır" denilen bilgilerde, İslamın evliliği teşvik ettiğini ve karşılıklı haklara riayet edilmesini, iyi geçinilmesini, evlilik bağının korunmasını, geçimsezlik söz konusu olduğunda hoşgörülü olunmasını, hakemler vasıtasıyla eşlerin aralarının bulunmasını, geçinme imkanı kalmadığında güzellikle evliliğin sona erdirilmesini istediği kaydedildi.

Bilgilerde, evlilk sayesinde insanların sosyal bozukluklardan uzak kalacağına değinilirken, huzurlu aile ortamında yetişen çocukların kendileriyle ve çevreyleriyle barışık olacaklarına işaret edildi. Bilgilerde, "Dolayısıyla dini prensipler doğrultusunda oluşturuan bir evlilikle kişilerin kendi geleceklerini de güvence altına almış olurlar" denildi.










anka
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 16:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?