23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İki çocuğun soluk borusundan sülük çıktı

Adıyaman'ın Kahta İlçesi Kahta Devlet Hastanesi'nde nefes yetmezliği nedeniyle tedaviye gelen 2 çocuğun nefes borusundan sülük çıktı. A.D (9) ve S.B (6) isimli çocukların aileleri, çocuklarının nefes alma sıkıntısı yaşaması üzerine Kahta Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Nefes darlığı çeken A.D. adlı erkek çocuğu, ameliyata alındı.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Baygit'in yaptığı ameliyatla küçük A.D.'nin nefes borusundan 1 adet canlı sülük çıkarıldı. Daha sonra aynı şikayetten dolayı getirilen S.B adındaki kız çocuğunun da nefes borusundan Op. Dr. Yusuf Baygit tarafından başarılı bir operasyonla 1 canlı sülük çıkarıldı. Sülüklerin uzunluğunun 6 santimetre olduğu belirtildi.

Kahta İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Hüseyin Ağaoğlu, Kahta'da ilk defa böyle bir vakaya rastlandığını ifade ederek, "Başarılı bir ameliyatla 2 çocuğun nefes borusundan çıkarılan canlı sülüklerin etkisiz hale getirilmesinde emeği geçen Op.Dr. Yusuf Baygit'i tebrik ediyorum" dedi.

Ağaoğlu,"İlçemizin şehir içme suları düzenli olarak klorlandığı için böyle bir canlının şehir şebekesinden genze yerleşmesi mümkün değildir. Belki köylerde sağlığa elverişli olmayan sulardan geçmiştir" diye konuştu. Ağaoğlu, "Sağlıksız çeşme sularından üreyen bu tür canlıların nefes borusunda yerleşmesiyle meydana gelen nefes darlığı, insan hayatında bir çok tehlikeye davetiye çıkarmaktadır. Yaşanan solunum yetmezliği karşısında hemen doktora gidilmesi gerekiyor. Biraz daha geciktirilmiş olsaydı, bu durumda yaşananlar hayati bir tehlike meydana getirebilirdi. Ani bir müdahale gerektiren bu tedavi erken yapıldığı için tehlike unsuru taşımamaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın Özkan IP: 85.101.29.xxx Tarih : 27.08.2005 01:23:18
Tebrikler Yusuf kardeşime, Kahtanın öz evladı gelmiş memleketine hizmet ediyor. Devlet hastanesinde özel hasteneden daha kaliteli hizmet veriyor. Kahta halkından ricam; KBB uzmanı Yusuf Baygit, Çocuk hastalıkları uzmanı Zeki Toplu, Ortopedi uzmanı İbrahim Can Uğur ve Dahiliye uzmanı Barış Çabuk gibi kaliteli doktorların kıymetini bilsin. Özveriyle çalışan tüm doktorları takdir edelim. İlçe devlet hastanelerine kolay kolay doktor gelmiyor. Bu yüzden Kahtaya gelen idealist çalışkan doktorlarımızı verdikleri hizmetlerden dolayı takdir edelim ve çalışmalarında yardımcı olalım.