22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İki derslikli okula 210 öğrenci

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Osmanlı köyünde, sadece 2 dersliği bulunan prefabrik ilköğretim okulunda 210 öğrenci eğitim görürken, öğrencilerin büyük çoğunluğu ayakta ders işlemek zorunda kalıyor. 

Osmanlı köyündeki toplam 325 öğrenciden ilköğretim ikinci kademedeki 115 öğrenci, taşımalı eğitimle Umuttepe Köyü İlköğretim Okulu'na giderken, birinci kademedeki 210 öğrenci iki derslikli okulda büyük zorluklarla eğitim görüyor. 

Her sırada 3 kişinin oturmasına rağmen öğrencilerin çoğunun ayakta eğitim yapmak zorunda kaldığını belirten Köy Muhtarı Fettah Çelik, ''Yıllardır prefabrik ve iki derslik bir okulda eğitim gören öğrencilerimiz büyük zorluklarla karşılaşmaktadır. 2004 yılında okulun yetersiz olduğunu gerekli yerlere ilettik. Köyümüzde 325 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan 115 kişi taşımalı olarak Umuttepe Köyü İlköğretim Okulu'na giderken, 210 öğrenci ise iki derslikli okulumuzda eğitimlerini sürdürüyor. Okulumuzda eğitim yapan öğrencilerimiz her sırada üçerli oturmalarına rağmen yine de büyük çoğunluğu ayakta eğitim yapmak zorunda kalıyorlar. 1976 yılında prefabrik iki derslik olarak yapılan okul binası kullanılmayacak durumda ve kapı penceresi yıkılmış vaziyettedir" dedi. 

Çok zor şartlarda eğitim gördüklerini söyleyen öğrenciler ise, yeni bir okul istediklerini dile getirdi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, Osmanlı köyüne gelecek eğitim-öğretim dönemine kadar 10 derslikli bir okul yapılmasının planlandığını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?