25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İki kızkardeşe inanılmaz zulüm!

Üvey kardeşlerini 10 yıl odaya hapsetti

Üvey ağabeyleri tarafından 10 senedir anne babalarının evinde bir odada hapis tutulan 2 genç kadın, Suudi İnsan Hakları kurumunun devreye girmesi sonucu özgürlüklerine kavuştu.

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cizan şehrinde üvey ağabeyleri tarafından 10 senedir anne babalarının evinde bir odada hapis tutulan 2 genç kadın, Suudi İnsan Hakları kurumunun devreye girmesi sonucu özgürlüklerine kavuştular.

Suudi Arabistan'ın Okaz gazetesinde çıkan habere göre, kurumun isimsiz gönderilen notlar sonucu ulaştığı 20 yaşlarındaki 2 kadının serbest kalmalarının ardından hastanede bakıma alındıkları belirtildi. Dr. Ahmad Yehia, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "İki kadın fiziksel ve psikolojik açıdan son derece kötü durumdalar. Derhal bir rehabilitasyon programı uygulanmalı" dedi.

Genç bayanların 10 ve 12 yaşında oldukları 1999 senesinde babalarından boşanan anneleri tarafından terk edildiği belirtilen haberde, çocukların sorumluluğunun yaşlı ve hasta babada olduğu, daha sonra da üvey ağabeye geçtiği kaydedildi.

Üvey ağabeyin, her türlü eğitim ve sağlık olanağından yoksun büyüyen kız kardeşleri tuvaleti olan küçük bir odada 10 yıl hapsettiği ve yemekleri açık bir kapı aracılığıyla verdiği açıklandı. Haberde üvey ağabeye nasıl bir ceza uygulanacağı hakkında ise bilgi verilmedi.

RİYAD - İHA

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 21:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?