18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İkinci kez yıkıldılar!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Iğdırlı Erkan Akdeniz'in ailesi, ikinci kez evlat acısı yaşadı.

Telefonla oğlu Erkan Akdeniz'in şehit olduğunu öğrenen baba Ahmet Akdeniz ile anne Gögeç ve şehidin biri fiziksel engelli üç kardeşi, acı haberi vermek üzere gönderilen ekiple birlikte Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe Yaylası'ndan Halfeli beldesindeki evlerine döndü. Şehit yakınlarının yaktıkları Kürtçe ağıtlar, taziyeye gelenleri ve görevli askeri gözyaşlarına boğdu. Daha önce bir oğlu şehit olan ve ikinci evlat acısına dayanamayarak baygınlık geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Komşularının yardımıyla taziye çadırına getirilen şehit babasının ise ayakta durmakta zorlandığı gözlendi.

Baba Ahmet Akdeniz, oğlu ve aynı saldırıda şehit düşen Kars Digor doğumlu Volkan Yulalı ile şehit düşmeden bir önceki akşam konuştuğunu anlatarak, "Geçen gece oğlumla konuşurken, yanındaki arkadaşı sanırım o da şehit olmuş, uzun süre telefonla görüştüm. Benim daha önce de bir oğlum şehit oldu. Bu nedenle içimde hep bu oğlum da şehit olacak diye korku vardı. Oğlumla telefonda konuşurken 'Oğlum istiyorsan dilekçe vereyim senin başka yerde askerlik yapman konusunda' dedim, kendisi kabul etmedi. Bana 'Baba burada arkadaşlarıma alıştım, gerek yok' dedi. Ben de daha fazla ısrar etmedim. Ne acıdır ki oğlum ve telefonla konuştuğum arkadaşları şehit oldu" dedi.

Köy imamı Subahi Taş ise, "Bizim içimize fitne fesatlığı katmaya çalışıyorlar. Bu kafir Amerika'nın, İsrail'in bir tuzağıdır. Kürt ve Türk arasında olan bir dava değildir. Biz hepimiz kardeşiz. Kur'an-ı Kerim'de yazar, bütün ümmetler kardeştir. Dinimizde ayrım olmadığı gibi ülkemizde de ayrım olamaz. Biz hepimiz biriz, birlik beraberliğimizi Allah bozmasın" diye konuştu.

Şehit olan Erkan Akdeniz'in (21) ağabeyi Mehmet Akdeniz'in de 1997 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 23:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?