16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İkizler köyünün sırrı çözüldü

Çok sayıda ikizin bulunduğu Muş’un Varto ilçesindeki Kaynarca köyünün sırrı çözüldü.

Köylüler durumu, ilkbahar mevsiminde çıkan ve ‘cağ’ ismini verdikleri bitkiye bağlıyordu, ancak ikizlerin çokluğunu gören Japon uzmanlar konuyu araştırdı.

Japonlar inceledi
Kaynarca Köyü Muhtarı Seracettin Aydın, köy nüfusunun bin 300 olduğunu ve köyde 80’in üzerinde ikiz doğumunun gerçekleştiğini söyledi. Köylerinde ikiz hayvan doğumlarına da çok sık rastlandığını belirten Aydın, “Japonya’dan gelen bilim adamları ikiz doğumunun sebebini öğrenmek için köyde ve dağlarda inceleme başlattı.

Daha sonra özellikle köyümüzde ikiz hayvan bulunup bulunmadığını sordular. Köyün kuzey batısındaki Çapan Yaylası’nda otlayan ineklerin arasına boğa bırakılması halinde o yıl oradaki ineklerin ikiz doğurduğunu söyledim. Japonlar, yaylada otlayan hayvanların ve bu hayvanların etinden yiyen, sütünden içen insanların ikiz doğurabileceğini söylediler. Yayladaki otlar ikiz doğumlara sebep oluyormuş” dedi.

İnekler de ikiz doğum yaptı
Kaynarca köyü sakinlerinden 85 yaşındaki Mustafa Kaya, kendisine ait iki ineğin bulunduğunu, ikisinin de ikiz doğum yaptığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 08:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuz ASLANTÜRK IP: 85.99.201.xxx Tarih : 19.09.2007 16:20:21

heyy kurban olduğum türkiye thaşı toprağı paha biçilmez türkiyem.görüyorsunuz değilmi arkadaşlar dış kuvvetlerin neden türkiyede gözü olduğunu saygılar... KAHRAMANMARAŞLI