16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İlk günden ilk utanç tablosu

Ramazan aylarında görmeye alıştığımız 'yardım' utancı görüntülerine daha ilk günden bir yenisi eklendi.

Van Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayı dolayısıyla tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere günlük 5 ekmek verilmesi için hazırlanan fiş dağıtımında izdiham yaşandı. İzdihamda kalabalığın arasında kalan bazı bayanlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Belediye hizmet binası arkasında bulunan park alanında daha önce tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere mahalle bazında ekmek fişi dağıtımı başladı. Ekmek fişi almak için gelenlerin büyük çoğunluğunun bayan olması dikkati çekerken, bayanlar görevlilere zor anlar yaşattı.

Mahallede tespit edilen isimler okunurken, sıraya giren bayanların görevlilerin bulunduğu bölgeye akın etmesi ile bir anda izdiham oluştu. Fiş dağıtımının yapıldığı giriş katı balkonuna çıkan bayanlar arasında yaşanan itelemece sonucu bir çok kişi yaklaşık 1 metrelik yükseklikteki balkonun altında bulunan kalabalığın üstüne düştüler. Bazı bayanlar balkona çıkabilmek için yukarıda bulunan diğer bayanların elbiselerini yırtarcasına çektiler.

Görevlilerin büyük zorluklarla dağıtımını yaptığı fişleri alan her vatandaşa günlük 5 ekmek olmak üzere toplam 6 bin ekmek dağıtılacağı bildirildi. Belediye Başkanlığı tarafından tespit edilen bin fakire Ramazan ayı boyunca bedava ekmek verileceği bildirildi.

Dağıtım sırasında zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Salih Tuğçi, yetkililerin yaşanan karışıklığı gidermesi gerektiğini aksi taktirde böyle dağıtım olmayacağını söyledi. Tuğçi, "Ramazan ayı nedeniyle belediye fakirlere günlük 5 tane ekmek bedava veriyor. Ama burada büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılara çözüm getirilmesini istiyoruz" dedi.

Muhyettin Çilkes ise yaptığı açıklamada belediyenin fakirleri düşünmesinin güzel bir olay olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 18:53:24
Güncelleme :13 Eylül 2007 Perşembe 18:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet karasu IP: 88.241.240.xxx Tarih : 13.09.2007 19:22:42

böyle yardımlar çok iyi ama böyle izdiham olması tabiki utanç verici.gerçekten ihtiyacı olan 5 ekmek için oraya gitmez gidemez niyemi çünkü utanır sıkılırda ondan gidemez.orda olanların belkide hiç bir şeye ihtiyacı yok,gerçekten 5 ekmeğe ihtiyacı olanlar evlerinde tesbit edilmeli ve yapılan yardım gerçek sahiplerine verilmeli.saygılarımla.