15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İlk mektup arkadaşı Başbakan

Minik elleriyle yazmayı öğrenir öğrenmez, ilk mektubunu Başbakan'a yazdı ve bakın ne hediye aldı:

Şanlıurfa'da eğitim ve öğretim gören ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Nurullah Karadağlı, öğrendikleri ile ilk defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta istediği imzalı fotoğrafa kavuştu.

Siverek ilçesindeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim gören 7 yaşındaki Nurullah Karadağlı, okuma yazmayı öğrenerek öğretmeninden kurdele aldı. Sınıf öğretmeni, Nurullah ile birlikte okuma ve yazmayı yeni öğrenen 7 öğrenciden sevdikleri kişilere mektup yazmalarını istedi. 7 yaşındaki Nurullah Karadağlı, televizyonlardan izlediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini ifade eden bir mektup yazdı. İlk mektubunu Başbakan'a yazan Nurullah, 'Başbakanım ben seni çok seviyorum. Bana imzalı bir fotoğrafını gönderir misin?' ifadelerini kullandı.

Nurullah, öğretmeni ve babası Mustafa Karadağlı'ya yazdığı mektubu göstererek Başbakan'ı çok sevdiğini dile getirdi. Nurullah'ın babası Mustafa Karadağlı oğlunun yazmış olduğu mektubu Başbakanlığa gönderdi. Aradan bir hafta sonra evlerine Başbakanlık'tan gönderilen mektupta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalı fotoğrafını gören Nurullah, fotoğrafı odasının duvarına astı.

Oğlu Nurullah'ın isteği üzerine Başbakan'a mektup gönderdiğini söyleyen baba Mustafa Karadağlı, "Oğlum okuma ve yazmayı yeni öğrenmişti. Benden yazmış olduğu mektubu göndermemi istemişti. Ben de oğlumun bu isteğini kırmadım ve mektubu gönderdim. Bir hafta sonra evimize bir zarf geldi ve içerisinde Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın fotoğrafı vardı. Fotoğrafı görünce ben bile şaşırdım. Fotoğrafı oğluma gösterdiğimde çok sevindi. Başbakanımız'ın yazdığı mektuba cevap vererek oğlumuzu sevindirmesi bizi hem şaşırttı hem de onurlandırdı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 12:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.228.83.xxx Tarih : 31.12.2007 21:08:57

Herkes bir yol bulmuş gündeme gelmek için atmadık takla şarlatanlık kalmadı.Kimileri askere mektup yazıyor,kimi kumbarasınındaki parayı birilerine haber olsun diye gönderiyor.Çocukları malzeme yapan bu aileler acaba birilerinden beklentilerimi var?Bırakın çocukları malzeme yapmayı,yalakalık yapacakssanız kendiniz yapın.