18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İlköğretim din kitapları için suç duyurusu

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Avukat Bülent Deniz, ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında yer alan resimler konusunda savcılığa suç duyurusunda bulundukları bildirdi.

Deniz, yaptığı açıklamada, ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıflarında okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında yer alan semavi din büyüklerinin resimlerinin, toplumun genelini rahatsız ettiğini, velilerde çocuklarında din ve din büyükleri kavramlarının yanlış oluşacağı yönünde endişe yarattığını öne sürdü.

Bu kitapların sorumluları hakkında "dini faaliyetleri bozmak", "halkı rahatsız eden harekette bulunmak" ve "edebe muhalif harekette bulunmak" suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Deniz, ayrıca kitapların toplatılmasına karar verilmesinin istendiğini söyledi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 13:23:06
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 19:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut KARAKUS IP: 88.227.221.xxx Tarih : 19.09.2008 17:48:29

Okullar her açıldığında çocuğumla birlikte kitapları kaplarız ve ben bu arada özellikle din ve ahlak bilgisi kitabını incelerim ve her inlediğimde dehşete düşerim. Yıllarca yapılan insan aptallaştırma ve arkasından ömür boyu sömürme gibi bir amaç gütmektedir. Mutlak bir bakış, yalan, sansürlemek, aptal yerine koymak, mitsel anlatımlarla gerçekleri maskelemek. Şairin "yazsam defter sığmaz" değilecek kadar yanlışla dolu bu kitaplar örneğin; 5 sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitapı iki akademik kariyerli onüç kişilik bir komisyon tarafından hazırlanış. Çocukların piskolojisin bozacak nitelikteki bu kitaplar derhal toplatılmalıdır.