22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İmam - papaz maçına 'kadın' iptali

Norveç'in başkenti Oslo'da, imamlar ile rahipler arasında yapılması planlanan futbol karşılaşması, rahiplerin takımda rahibelere de yer vermesi nedeniyle oynanamadı. 

Vaart Land gazetesinin haberine göre, İslam ile Hıristiyanlık arasındaki diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan karşılaşmanın cuma günü oynanması planlanıyordu. Ancak karşılaşma, rahiplerin takımında 5 rahibenin bulunması nedeniyle iptal edildi. 

Norveç Kiliseler Birliği Genel Sekreteri Olav Fykse Tveit, imamların daha önce takımda rahibe futbolcular olduğunu kabul ettiğini, cuma günü ise kadın oyuncularla fiziki temas olacağı korkusuyla karma takıma karşı oynayamayacaklarını bildirdiklerini söyledi. 

Tveit, rahiplerin erkeklerden kurulu bir kadroyla maça çıkmaya hazır olduklarını vurgulayarak, bunun bir cinsiyet politikası olduğu kanısına vardıkları için maçı iptal etme kararı aldıklarını belirtti.
İrfan Kurtulmuş - Mlliyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 07:19:32
Güncelleme :7 Mayıs 2007 Pazartesi 09:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EFE VATANDAS IP: 80.108.64.xxx Tarih : 7.05.2007 10:56:03
islam ve hristiyanlik arasinda nasil bir diyalog olusturulabilir ve bu nasil gelistirilebilirki,islam tüm dinlerden üstün bir din hristiyanlik ise dini kendine uydurmak isteyenler tarafindan degisime ugratilmis bir din.Hristiyanlar ise bunu kabul etmemekte kendi degisime ugramis dinlerinide bizim dinimizle esit görmekte bunuda dünyaya kabul ettirme düsünceleri pesindedirler dinler arasi diyalog pesinde kosanlar uyanin hristiyanliga entegre edilmeye calisiyiliyorsunuz farkinda degilsiniz tüm dünyayi hristiyanlastirma hayalleri pesinde kosan papa bunu alenen ilan etmistir siz daha neyin diyalogunu kurmayi düsünüyorsunuz.Azrail´le diyaloga girdiginizde bakalim bu hesaplariniz sizi kurtarabilecekmi yoksa cehennemin en ásagi tabakasindan güzel bir yermi tahsis edilecek sizin icin.