22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İngiliz çifte imam nikahı!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tanışan ve evlenmeye karar veren İngiliz çift, ilginç bir düğün töreni gerçekleştirdi.

Fethiye İlçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde tatil yaparken tanışan İngiliz çift, bir imama dini nikah kıydırarak davul zurnalı düğünle evlendi.

İlk olarak 1993 yılında Ölüdeniz'e tatile gelen İngiliz Poal Davis, o günden bu yana her yaz Ölüdeniz'e gelerek tatil yapmaya başladı. 2006 yılında da Türkiye'ye gelen Poal Devis, Ölüdeniz'de Jullete Drewer ile tanıştı.

Kısa sürede birbirine aşık olan çift bu yıl tatil için Ölüdeniz'e gelerek burada evlendi. Türkiye hayranı olan çift, nikahlarını Türk geleneklerine göre imama kıydırdı, düğünü davul zurnayla yaptı. Moonlight Otel'de havuz kenarında düzenlenen nikah töreninde ilk olarak İngiliz çiftin nikahı kıyıldı. Ölüdeniz Hisarönü İmamı Şükrü Girgin'in kıydığı nikahta Kur'an-ı Kerim okundu. Nikahın ardından çiftin yüzüklerini takan imam Şükrü Girgin, şeritleri keserek nikahı kutladı.

Ölüdeniz'de İngilizce bilen tek imam olduğu için yabancıların cenaze ve düğün günlerinde bulunduğunu belirten Şükrü Girgin, "İngilizlerde dini nikah yok aslında ama bizi din adamı olarak çağırıyorlar bizde katılıyoruz. Cenaze ve düğün gibi günlerinde yabancıların yanında olarak onların sevinç ve üzüntülerini paylaşıyoruz" dedi.

Nikahın ardından birbirlerini öperek kutlayan çift daha sonra davul zurna eşliğinde düğün yaptı. Türkiye'yi çok sevdikleri için burada düğün ve nikah yaptıklarını belirten gelin Jullette Drewer, "Burayı sevdiğimiz için burada düğün yaptık çok muyluyum" dedi. Damat Poal Davis ise "Neden Türk usulü düğün yaptıklarına" dair sorulara, "Buraya ilk olarak 14 yıl önce geldim ve çok sevdim. Jullette ile burada tanıştık ve burada evlenmeye karar verdik. Dini nikah ve davul zurnayla düğün yaptık çünkü her şeyin tamamen Türkçe olmasını istedik" cevabını verdi.

Nikahın ardından yeni evli çift ve davetliler davul zurna eşliğinde hem eğlendiler hem de şampanyalarını yudumladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHAMMET BALCI IP: 85.110.78.xxx Tarih : 3.10.2007 15:45:35

ÖNCE MÜSLÜMAN OLSUNLAR SONRA İMAM NİKAHI.