18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İngiltere'de esrarengiz piyanist

Şaşkın ve kafası karışık bir halde başıboş gezinirken bulunmasından bu yana ağzından tek bir kelime çıkmayan bir adam, piyanoyu bir virtüöz gibi çalınca hastane personelini şaşırttı.

Polis, esrarengiz adamı 7 nisanda İngiltere’nin Kent bölgesinde bulduğunda üzerinde sırılsıklam olmuş beyaz bir takım elbise ve kravat vardı.

Bir yetkili, adamın 20’li ya da 30’lu yaşlarında olduğunu, sürekli gergin olduğunu ama piyanonun başına oturduğunda rahatladığını söyledi.

’Piyanocu’ (The Pianist Man) lakabı verilen adamı tanıyanların polise başvurması için ülke çapında çağrı yapılıyor.

Yeteneği ilk olarak kaldırıldığı Medway Maritime Hastanesi personelinin ismini yazar umuduyla kendisine kalem kağıt vermesiyle ortaya çıkan hasta, ismini yazmak yerine kuyruklu bir piyanonun detaylı resmini çizdi.

Hastanın travma geçirdiği sanılıyor

Hastanenin şapelindeki piyanonun başına oturan hasta, çaldığı klasik müzik performansı ile hastane personelini de şaşırttı.

Bir hastane yetkilisi, "onu şapeldeki piyanoya götürdüğümüzde gerçekten hayretler içinde kaldık. Kendisini bulduğumuz günden bu yana tek bir kelime konuşmamıştı. Birkaç saat boyunca hiç durmaksızın çaldı" dedi.

Uzmanların yaptığı incelemeye göre orijinal müzik de yazan hastanın Doğu Avrupalı olabileceği düşünülüyor. Hastaneye çeşitli Doğu Avrupa dillerini konuşan tercümanlar çağrıldı ancak hasta henüz konuşmadı.

Kuzey Kent bölgesinde bir akıl hastanesinde tutulan hastanın ’aşırı derecede acıya maruz kaldığı’ ve bir travma geçirdiği sanılıyor.

Bu vaka, 1996 yılında gösterime giren ’Shine’ filminde sinir krizi geçiren ünlü piyanist David Helfgott’un hikayesine benzetiliyor.


cnnturk.com
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?