24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İngiltere'de tren ve otobüslerde alkol yasağı

İngiltere hükümeti, kamuya açık mekanlarda alkol tüketimini azaltmanın yollarını arıyor. Hükümetin bu amaçla, tren ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında içki içilmesini yasaklamayı planladığı bildirildi.

İngiltere'nin önde gelen pazar gazetelerinden ikisi, sayfalarında bu konudaki haberlere yer verdi.

Toplu taşıma araçlarında içki yasağına yönelik planla ilgili haberler, Sunday Times ve Sunday Telegraph gazetelerinde yayımlandı. Gazeteler, Başbakan Tony Blair'in başkanlığında geçen ay yapılan bir toplantıda, bu konuda ortaya yeni öneriler atıldığını yazdı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı'nın topluma zararlı davranışlar birimi başkanı Louise Casey'nin de katıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamadaysa, toplu taşıma araçlarında içki yasağının, değerlendirilen önerilerden biri olduğu kabul edildi. Ancak bu konuda henüz herhangi bir karar alınmadığı vurgulandı.

İngiltere hükümeti, sarhoş kitlelerin yolcuları rahatsız etmesini önlemeyi amaçlıyor. Muhtemel yasağın uçakları içermesiyse, beklenmiyor. Yayımlanan haberlere bakılırsa, İngiliz polisi hükümetin planını destekliyor. Eski Sağlık Bakanı John Reid de, hükümetin izlediği politikalarla, haklar ve sorumluluklar arasında denge kurmaya çalıştığını söyledi. Ancak hükümette bazı kesimlerin plana karşı çıktıkları belirtiliyor.

Ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin gölge kültür bakanı Theresa May ise hükümeti planı nedeniyle eleştirdi. Theresa May, toplu taşıma araçlarındaki taciz olaylarının, insanların bar ve klüplerde çok içki içmesinin sonucu olduğunu belirtti. May, "Eğer İşçi Partisi gerçekten, alkolle bağlantılı şiddetin önüne geçmek istiyorsa, barlarda 24 saat içki içlmesine imkan veren planlarını gözden geçirmelidir." dedi.

İngiltere hükümeti, topluma zararlı davranışları önlemeye yönelik yeni önerilerini Aralık ayında açıklayacak. Toplu taşıma araçlarında içki yasağının, bu yöndeki 40 önerinin biri olduğu belirtiliyor.
BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 02:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?