28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İnşaatta türkü söyleme yasağı

İbrahim Tatlıses'in de keşfedilmesini sağlayan 'inşaatta türkü söyleme' faaliyeti turistlerin rahatsız olmaması için Marmaris'te yasaklandı.

Marmaris Armutalan Belediye Meclisi, turistik tesislere 200 metreden yakın bölgelerde 15 Nisan, diğer bölgelerde 30 Nisan'dan itibaren inşaat yasağı getirdi. Alınan karara göre, yasağın başlamasının ardından yarım kalan inşaatlar perdelerle kapatılacak.

Diğer bölgelerdeki inşaatlarda çalışan işçiler düzgün kıyafetler giyecek, müzik yayını yapamayacak, yüksek sesle türkü söyleyemeyecek, bekçiden başkası geceleri inşaatta kalamayacak. Yasaklara uymayanlar hakkında 25 bin YTL'ye kadar para cezası verilecek.
Belediye Başkanı Muhammet Ünlü bu çalışmalarıyla bölgeyi ziyaret eden turistlerin rahat etmesini hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Turizm sezonu 1 Nisan'da başlıyor. Küçük gruplar halinde de olsa yabancı konuklarımız gelmeye başlayacak. Bu nedenle devam eden inşaatlarla rahatsız edilmelerini istemiyoruz. Yasak süresince denetimleri sıkılaştıracağız."

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 03:43:31
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 03:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?