20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İnsanlık için bir 'Umut' hikayesi!

Antalya'da bir otobüsün çarptığı kimliği belirlenemeyen ve 84 gündür yoğun bakımda konuşamayan gence, kendisini daha önce hiç görmemiş 2 kadın sahip çıktı.

Annelik yapan 2 kadın gencin altını temizleyip, midesine bağlanan tüp ile karnını doyuruyor.

Aksu ilçesinde 84 gün önce meydana gelen olayda yolun karşısına geçmek isteyen kimliği belirlenemeyen gence bir otobüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç, otobüsün arkasından gelen Ramazan Yıkmaz yönetimindeki başka bir otomobilin altında kaldı.

Olay yerine gelen ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 20 yaşlarındaki gence, kendisine çarpan sürücünün eşi Handan Yıkmaz ve hastanede bir yakını olan Gülsüm Kabadayı annelik yapıyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 84 gündür yoğun bakımda konuşamaz halde yaşam mücadelesi veren gence, kendisini daha önce görmediği halde annelik yapan 2 kadın verilen mücadelenin simgesi olması için 'Umut' ismini koydular. Kafasından darbe alarak travma geçiren ve kalçası kırılan genç için doktorların yaşama şansı çok az demesine rağmen 2 kadının özverili davranış ve sevgileriyle kimliği bilinmeyen genç, hayata tutundu.

Kimliği belirsiz gence sanki bir bebek gibi dikkatli bakan Yıkmaz ve Kabadayı, Umut'u midesine takılan tüple besliyor, altını temizliyor. Çocuğa bakmak için kendi aralarında nöbet sistemi bile geliştiren kadınlardan Handan Yıkmaz gündüzleri, Gülsüm Kabadayı ise geceleri nöbet tutuyor.

Umut'un gerçek ailesinin bulunması için gazetecilerden yardım isteyen Yıkmaz ve Kabadayı, "Umut yoğun bakımdan çıktı. Bugün gözleriyle herkese bakmaya başladı. Bizim verdiğimiz mücadele adına onun ailesinin bulunmasını istiyoruz. O buradan bir gün iyileşerek çıkacak ve biz ona damatlık giydirip düğün yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 18:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?