18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İnternet haberciliği gazeteleri eritti

Geleneksel gazeteciliğin, internet gazeteciliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte etkisinin azalabileceği, gazete tirajlarının son 5 yıl içinde yüzde 42.7 düştüğü belirlendi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, gelişen teknolojiye bağlı olarak kullanımı artan bilgisayarın, yıllardır artık lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Bilgisayarların kullanımının yaygınlaşmasının internet gazeteciliğini artırdığını ifade eden Yerlikaya, "Türkiye’de 1995’li yıllarda başlayan internet gazeteciliği bugün büyük ilgi görür hale gelmiştir. Normal ve dizüstü bilgisayarlar ile bilgisayarlı cep telefonları kullanımına paralel olarak internet gazeteciliği de giderek artmaktadır" dedi.

Yerlikaya, internet gazeteciliğinin, geleneksel gazeteciliğe göre birçok avantajının bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geleneksel gazetede, günlük haberler birgün sonra bazen de 2 gün sonra okuyucunun önüne geliyor. İnternet gazeteciliği ise haberi sıcak takip ediyor. Günün haberlerini aynı gün okuyabiliyoruz. Ayrıca, yanlış yapılan haberlerde yapılan müdahale ve uyarıların ardından düzeltmeye gidilebiliyor. Bunun yanında ücretsiz olması, yerel değil tüm dünyada izlenebilir olması, spor, siyaset ve yaşam gibi istenilen alanda tarama özelliğinin bulunması da önemli avantajları arasında yer alıyor."
AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 17:23:59
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 18:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?