17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İnternette seks ticareti

İsveç’te seks ticareti giderek büyüyen bir sorun haline geldi. Baltık ülkelerinin ve Polonya’nın Avrupa Birliği’ne girmesi, Ruslara vizenin kaldırılmasından sonra İsveç’te kadın ticareti gözle görülür bir artış gösterdi. Ancak son zamanlarda, büyük kentlerin kadın ticaretine sahne olduğuyla bilinen caddeleri, daha çok uyuşturucu bağımlısı kadınlara kaldı.

İsveçli kadınlar, ek gelir olarak bedenlerini satmayı arttırdılar ve bunun için evlerinde bilgisayarın başında oturmaları yetiyor. İsveç’in uluslararası refah endekslerinde ilk 3 sıradan aşağı düşmemesine karşın, öğrenci burslarının yetersizliği, çocuklu yalnız annelerin gelirlerinin yeterli düzeyi bulmaması kadınları seks işçiliğine itiyor.

Gazetenin yaptığı araştırmada, Internet sayfalarında verilen ilanlardan bazıları da yayımlandı: ’’Seninle, çocuklar okuldayken evimde buluşalım.’’ ’’Birlikte yaşadığım sevgilimin bu ek gelirimden haberi yok.’’ ’’Hafta sonu sana gelebilirim.’’

EV KADINI DA VAR ÖĞRENCİ DE

Gazetenin bulup görüştüğü kadınlar arasında, 28 yaşında bir öğrenci, kızının bakımını sağlamak ve kirayı ödeyebilmek için bedenini satan 27 yaşındaki bir yalnız anne, 37 yaşındaki bir hastabakıcı, eşinden habersiz olarak özel bir emeklilik fonuna para yatırmak için bu yola başvuran bir ev kadını bulunuyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden şef Anders Ahlqvist, bu tabloyu yakından tanıdığını belirterek şu yorumda bulundu:

"Bu kişiler, asla sokakta müşteri aramazlar. Bu konuda yapılmış bilimsel bir araştırma yok. Ama ben, seks alıcısını adi suçlu olarak gören yeni yasanın çıkmasından sonra, bu tür ’’part-time seks satıcılığının’’ arttığı görüşündeyim. Bu kişiler internette ilan vererek, ayda bir veya birkaç kez veya bir hafta sonu Stockholm’e gelerek alıcılarıyla buluşarak öğrenci burslarına veya evin bütçesine katkıda bulunuyorlar. Politikacılarımız ise Stockholm’ün en ünlü seks ticareti caddesi olan Mallskillnad’da seks ticaretinin yüzde 95 azalmış olmasıyla övünüyorlar!"
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 11:57:26
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 18:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?