16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İnternetten bir yıldız daha doğuyor

İrem, Seksendört, Koridor... Bu isimlerin, şöhreti internette kulaktan kulağa yayılarak bulduklarını söylesek abartmış olmayız. Şimdi de ikinci albüm hazırlığını yapan, geçtiğimiz yıl "Körkütük" adlı parçasıyla tandığımız Güler'de sıra... Myspace'deki henüz piyasada olmayan şarkısını dinlediğimizde onunla ilgili kararımızı oracıkta verdik: Bu kız gerçekten çok tutacak. Ne diyelim, iyi ki internet var!

Güler'in "Hoşçakal" adlı şarkısını dinlemek için: www.myspace.com/gulerguler

“İstanbul’da doğdu. Üç çocuklu bir ailenin en ''arada'' üyesi olarak... Kendi hayatına tanıklık edecek yaslara geldiğinde, daha sonra da olacağı gibi, hemen hemen tek bir şeyle uğraştı. Müzik... İlk ve ortaokuldan sonra anne isteği üzerine ''İstanbul Tekstil Meslek Lisesi '' kazanıldı ve orada üç yıl öğrenim görüldü. Lisenin ilk yılında kendine limon kasası bir gitar alınca… vee, ‘’müzik başladı’’… “Bu sözler geçtiğimiz yıl “Sana En Güzel Şarkıyı Yazdım” adlı albümünü çıkaran, şimdilerde ise ikinci albümünün hazırlığını yapan Güler’in myspace sayfasındaki sözleri…

"Sevgilim Hoşçakal" internetin yeni gözdesi

Guler www.myspace.com/gulerguler sayfasına eklediği yeni şarkısıyla büyük beğeni topladı. Onun amacı internette yayılıp albüm yapmak değil, çünkü bir albümü zaten var. Şu sıralar internette dinlenebilecek en iyi şarkılardan birisi olan “Sevgilim Hoşçakal”ın söz ve müziklerini yapan ve ikinci albümünü hazırlayan Güler’le çok özel bir röportaj yaptık.

Şu günlerde “Sevgilim Hoşçakal” isimli şarkınız myspace adresinizde dikkatleri çekiyor. Bu şarkı ilk albümünüzde yok. Yeni bir albüm mü hazırlıyorsunuz?


Evet, yeni bir albüm hazırlığındayım, repertuarını tamamlamak üzereyim.

Bu albüm ne zaman çıkacak?


Kesinleşmiş bir tarih yok. Ben, kasım gibi planlıyorum ama sizi her daim ileri tarihlere atabilecek unsurları içinde barındıran bir sektör müzik. Ayrıca henüz kesin anlaşmaya vardığım bir şirket de yok. Görüşmelerim bu yönde de sürüyor.

Tarz olarak diğer şarkılarınızdan çok farklı, önceki albümlerde söz ve müzik size aitti bu şarkı da sizin mi? Sizinse eğer bu değişikliğin nedeni nedir?


Şarkı bana ait, düzenlemeleriyse Mustafa Kemal Öztürk ve Oral Gültürk birlikte yaptı. Tarz olarak diğerlerinden farklı buluşunuzu tamamen bu iki arkadaşa yani doğru işlenişe bağlıyorum. “Körkütük” de çok dinamik bir şarkıydı ama düzenlemeler tarzım değildi. Ayrıca ilk albüm şarkılarının en yenisi bile 3 yıl önce yazılmıştı. Her yeni şarkıda üstüne ekliyor insan. Yaşananlar derinleştikçe ifade de derinleşiyor..

Bestelerinizi yaparken nelerden esinleniyorsunuz? İyi besteler yapmak ve güzel sözler yakalamak için en önemli faktör nedir?


İyi beste ve güzel sözler için ne yapmak gerektiğinin cevabını ben veremem. Kime göre güzel olduğu tartışmaya acık bir durum ama benim güzel bulduğum tüm şarkılarda içtenlik ve gerçekçi öğeler yer alır.

Şebnem Ferah’tan sonra, rock piyasasına kim çıksa ona benzetiliyor. Sizi de benzetenler oldu mu?


Ben bu benzetilme mantığını genel bir zaaf olarak nitelendiriyorum. Sadece müzik için değil her konu da sürekli benzetme yoluyla tanımlanıyor her şey. Şebnem Ferah sektöre ilk giriş yapan rock kadın vokal değil sadece, ilk albümünden beri en istikrarlı, soundunu sabitleyen kendi içinde varyasyonlar yapan birisi. Elbette çok başarılı ama ben hiçbir kadın vokalin bir biriyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Kendimi de hiç kimseye benzetmiyorum.

Sizin beğenerek dinlediğiniz ve bir gün düet yapmak istediğiniz bir idolünüz var mı?

Türkiye de idol etiketini en çok hak eden insanın Sezen Aksu olduğunu düşünüyorum. O çok özel biri ve iyi ki var. Sezen’le bir çalışma yapmaktan büyük keyif alırdım.

Müzisyen olmasaydınız hayatınızı kazanmak için ne yapardınız?

Bu benim de sürekli düşünüp bir türlü karar veremediğim bir şey. İyi ki aksi olmamış ama kısa bir oyunculuk deneyimim var, tiyatro oyuncusu olabilirdim.




Servet Yılmaz/hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 12:16:11
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 12:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?