19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İntihar etmedi diye de kızdılar

MUĞLA´nın Marmaris İlçesi´nde psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Mustafa Korkmaz (38), dört katlı iş hanının çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. Polis tarafından güçlükle ikna edilip hastaneye kaldırılan Korkmaz´a, çevredekiler `niye atmadın kendini, bizi burada gerdin' sözleri ile tepki gösterirken bir grup ise `atlayacak mı, atlamayacak mı' şeklinde aralarında 10 TL´ye iddiaya girdi.

Olay, dün (salı) Tepe Mahallesi 36 Sokak üzerinde bulunan Halıcı İş Hanı´nda meydana geldi. Hanın 4´üncü katına çıkan işsiz Mustafa Korkmaz (38), ``lanet olsun bu dünyaya'' diyerek şarkı söyleyip, ardında da ``intihar edeceğim'' diye bağırdığını gören çevredekiler durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de hava yastığı kurdu. İtfaiye tarafından kurulan hava yastığına düşmemek için sık sık bulunduğu yeri değiştiren Korkmaz, polisin çatıya gelmemesini istedi. Polis, sokakta Korkmaz´ı konuşturarak oyalarken karanlıktan faydalanan sivil polisler de çatıya çıktı. Korkmaz´ı son anda kendini atarken yakalayan polis, İş hanından indirdi. Çevredekiler intihar girişiminde bulunan Korkmaz´ı protesto etti. Sinir krizi geçiren ambulansa alınarak Marmaris Devlet Hastanesi´ne kaldırılıp tedavi altına alınan Mustafa Korkmaz´ın bugün (çarşamba) Manisa Ruh ve Sinir Hastanesi´ne kaldırılacağı bildirildi.

İDDİAYA GİRDİLER
İntihar eyleminin yaşandığı iş hanı çevresinde toplanan kalabalık bir grup, Korkmaz´ın atlayıp atlamayacağı konusunda 10 TL´sine aralarında iddiaya girdi. Sokak üzerinde bulunan apartmanlardaki bazı vatandaşlar ise yaşanan olay karşısında `Atlayacaksan atla, insanları oyalama, şov yapma' gibi sözlerle tepki gösterdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 12:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?