22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İran'da içki içene ibrikli teşhir

İran’da alkol aldığı tespit edilen gençler boyunlarına tuvalet ibrikleri geçrilerek eşekler üzerinde sokaklarda gezdirildi.

İran’da gençliği hedef alan “yakın markaj” bundan 1 ay önce başladı... Önce sokakta şeriata aykırı örtündüğü tespit edilen 17 bin kadın uyarıldı. Hatta giyim mağazalarına “şeriat mankenleri” yerleştirilerek kadınlara nasıl örtünmeleri gerektiği gösterildi. Sonra sıra saçlarını Batılı tarzda kestiren erkeklere geldi. Ve son olarak dün halkın huzurunu bozdukları gerekçesiyle rejim muhalifi 1000 genç erkek tutuklandı. Ancak bu kişilerin tutuklanmasından çok, gençlere karşı maskeli polisin tutumu İran gazetelerinde manşete çıktı. 

İran polisi, “serseri” olarak nitelendirdiği ve alkol kullandığı tespit edilen gençleri teşhir etmek amacıyla boyunlarına tuvalet ibrikleri astı, eşeklerin üzerine bindirerek caddelerin ortasında gezdirdi. Tahran başsavcılığı bile bu uygulamayı kınadıklarını açıkladı. Başsavcı yardımcısı Reza Jafaari, “Polis haddini aştı. Bu ülkede kanunlar var” dedi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 16:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?